nieuws

TFC biedt teams gesprek aan met CEO Bob McLaren

Supply chain

TFC biedt teams gesprek aan met CEO Bob McLaren
Egge Haak

“We verwachten eigenlijk een kleine dip van onze deelnemers.” Deze weinig positieve uitspraak komt uit de mond van Egge Haak en is gebaseerd op de ervaring van eerdere jaargangen van The Fresh Connection (TFC). Om deelnemers te helpen wordt door organisator Involvation een Skype-gesprek aangeboden met de CEO van TFC, Bob McLaren.

Het Skype-gesprek met de CEO is aan te vragen via LinkedIn en er is animo voor, al enkele teams hebben gesproken met de uiteraard fictieve baas van de sappenproducent. Het aspect is weer een nieuwe dimensie die aan TFC is toegevoegd. Egge Haak (foto) van Involvation: "Deelnemende teams hebben de gelegenheid om een gesprek van vijftien minuten aan te vragen en daarin om advies te vragen. Bob McLaren is daarmee een soort van coach." 

      
La Palette Rouge leidt na twee ronden
In de eerste twee rondes van de nieuwe jaargang TFC doen de Nederlandse teams het goed. Ondanks een Franse leider in de vorm van La Palette Rouge (LPR) staan er verschillende Nederlandse teams in de hoogste regionen van de deelnemerslijst. LPR is koploper en scoorde een ROI van 8,1 procent in de tweede ronde. Het team van Mars Nederland scoorde in deze ronde een ROI van 8,0.
 
‘Geen suboptimalisatie maar teambelang’
Het team van Avebe – Innovation by Nature staat na twee rondes op een nette derde plaats van de best scorende teams van Nederland. Volgens Mark Leenheer komt het goede resultaat tot nu toe voort uit goed samenwerken. Hijzelf is binnen het team verantwoordelijk voor purchasing. "En dus ben ik verantwoordelijk voor de inkoop, maar de nadruk van de beslissingen die ik neem ligt op het teambelang. Het kan niet zo zijn dat ik op inkoopgebied erg goede resultaten behaal, een soort suboptimalisatie, wanneer dit ten koste gaat van het teamresultaat."

Dual sourcing hoofdbrekens
Al teveel ervaring met de productie en de supply chain van sappen heeft het team van Avebe niet erkent Leenheer. "Wel herkennen we een groot aantal facetten uit onze eigen supply chain, die van aardappelzetmeel. " Ook moest het team even wennen aan de methode van de vervangingsinvesteringen. "De rondes in TFC beslaan  half jaar, terwijl wij doorgaans werken met een langere focus, van minstens een jaar." Ook de dual sourcing leverde wat hoofdbrekens op. "We vroegen ons af wat daar de optimale inzetbaarheid voor was", aldus Leenheer.

Gesprek met Bob McLaren
Een gesprek aanvragen met CEO Bob McLaren heeft het team nog niet gedaan. "We hebben het wel overwogen, maar we willen dit alleen doen als we dit met alle teamgenoten samen kunnen doen. Ik denk dat er een grote kans is dat we in een van de komende twee rondes  zo’n gesprek aanvragen."

Reageer op dit artikel