nieuws

TFC-competitie krijgt internationale allure

Supply chain

TFC-competitie krijgt internationale allure
Het online supply chain spel The Fresh Connection (TFC) is vandaag van start gegaan met een eerste proefronde.

Het online supply chain spel The Fresh Connection (TFC) is vandaag van start gegaan met een eerste proefronde. Aan deze vierde TFC-editie doen meer dan tweehonderd teams mee verdeeld over maar liefst zestien landen. Een kwart van de deelnemende teams komt uit Nederland. Een nieuw aspect aan de TFC is dat de teams een carbon footprint administratie moeten bijhouden.

De TFC-competitie start dit jaar met teams waarvan naast Nederland het leeuwendeel afkomstig is uit acht landen namelijk: België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Denemarken, Zuid-Afrika en Brazilië. "Het zijn er in totaal eigenlijk zestien want daarnaast zijn er teams uit Amerika, Canada, Australië, Japan, Hong Kong, China, Rusland en Italië. We zitten dus nu op meer dan tweehonderd deelnemende teams waarvan ongeveer een kwart afkomstig is uit Nederland. Alle teams bestaan uit professionals uit het bedrijfsleven", aldus Alfons Willemsen van Involvation, de bedenkers van het TFC-spel.

 

Deelname studenten

De studententeams die tot vorig jaar meededen met de ‘grote jongens’ hebben nu een eigen competitie die, zo meldt Willemsen, al vier weken geleden van start is gegaan.

 

Veel animo

In Nederland is de animo, zo stelt Willemsen vast, ook dit jaar weer groot. "Teams uit uiteenlopende sectoren van chemie tot en met transport hebben zich aangemeld voor deelname. Onder andere bedrijven als Philips, DSM, Wavin, Mars, C1000, Staples, Vanderlande, Kuehne + Nagel en CEVA Logistics doen mee met een team." Overigens is vandaag nog niet de ‘officiële’ start van TFC. Willemsen: "We beginnen met een proefronde. Dat doen we enerzijds om de deelnemende teams te laten wennen, anderzijds om teams die nog twijfelen aan deelname de komende twee weken alsnog over de streep te trekken."

 

Coachingsessie Bavaria

Morgenmiddag vindt er ook nog een voorbereidingssessie en een coachingsessie plaats voor de Nederlandse TFC-deelnemers in Hotel De Soesterduinen in Soest. Willemsen: "De winnaar van vorig jaar Bavaria zal dan bijvoorbeeld zijn ervaringen delen met de deelnemers van dit jaar. Nieuw element aan het spel is dit jaar dat de teams een CO2-footprint administratie moeten bijhouden naast hun financiële administratie."

 

Finale in Barcelona

De TFC-finale voor de Nederlandse teams vindt plaats op woensdag 20 juni aanstaande. De internationale finale, waarin alle landenwinnaars het tegen elkaar gaan opnemen, is vrijdag 14 september in Barcelona.

 

Teams die zich tijdens de proefronde nog aan willen melden kunnen zich nog registreren op de TFC-website.

Reageer op dit artikel