nieuws

Green City Distribution vindt onderdak bij Dinalog

Supply chain

Green City Distribution vindt onderdak bij Dinalog
Green City Distribution is verhuisd naar Dinalog in Breda

Stadsdistributiespecialist Green City Distribution (GCD ) heeft gisteren een kantoor in gebruik genomen op de Dinalog Campus in Breda. De keuze van GCD om te verhuizen naar het logistiek topinstituut is volgens directeur Roel Menheere vooral ingegeven om synergie te krijgen met de andere bedrijven die er al gevestigd zijn.

GCD is sinds 2009 actief op het gebied van stedelijke distributie. Het bedrijf dat in Tilburg het levenslicht zag, heeft een volgens eigen zeggen innovatief businessmodel ontwikkeld om het aantal transportbewegingen in de binnensteden te verminderen.

 

Schone voertuigen 

Daarnaast heeft GCD, dat zelf geen voertuigen inzet voor stedelijke distributie, voor transporteurs die in binnensteden actief zijn, een business model ontwikkeld om hun marges te vergroten en het stimuleren van de inzet van ‘schone voertuigen’ die rijden op elektriciteit, LNG of biogas. GCD maakt gebruik van de klassieke aanpak waarbij het transporteurs hun lading lossen bij een centraal distributiecentrum aan de rand van de stad. Waarna de goederen met schone voertuigen worden gedistribueerd aan detaillisten in de binnenstad.

 

Lean and Green  

Het bedrijf van Roel Menheere heeft daarnaast een ICT-platform ontwikkeld met onder andere een eigen order entry module en track & trace systeem. Inmiddels is GCD, dat onlangs ook de Leand and Green Award won, actief in bijna twintig steden.

 

Nieuwe fase

Volgens Roel Menheere betekent de verhuizing naar Dinalog een nieuwe fase voor GCD in haar tweejarige bestaan. Daarnaast gaat GCD starten met het geven van workshops stedelijke distributie. Het bedrijf van Menheere wil namelijk de opgedane kennis op het gebied van stedelijke distributie delen met de relevante spelers in de markt. De workshops zullen vanaf begin volgend jaar gegeven worden.

 

Reageer op dit artikel