nieuws

Finaledag TFC met veel caseverhalen

Supply chain

Finaledag TFC met veel caseverhalen
The Fresh Connection - finaledag 2010

De online competitie van The Fresh Connection is alweer voorbij. In de afgelopen weken hebben zo’n 150 teams keihard gestreden om een finaleplek. De finale is op donderdag 21 april. Daar gaan de beste teams nog één keer vol voor de eindoverwinning. Maar ook voor niet TFC-gamers valt er veel te halen. Bijvoorbeeld een sterk programma met interessante cases.

Het team van Philips Consumer Lifestyle blijkt na zes intensieve speelronden de beste score te hebben neergezet. Dit team voert nu het klassement met aan met een gewogen ROI van 18 procent. Het bestuur van Jong Logistiek Nederland staat heel knap op een tweede plek, daarachter volgen UTi, Arla en IG&H. Het beste studententeam komt dit keer van Fontys, dat in de laatste ronde een enorme jump naar voren maakte.

 

Parallelsessie met verhalen uit de praktijk

Maar de strijd is nog niet gestreden. De finaledag moet nog komen en zal net als bij de vorige twee edities ongemeen spannend verlopen. Behalve spannend is de bijeenkomst op 21 april in De Fabrique in Maarssen ook vooral leerzaam. Zowel voor degenen die hebben meegedaan aan de supply chain management competitie als voor anderen.

Het programma omvat een boeiende reeks parallelsessies waar sprekers vanuit de praktijk om visie en ervaring op supply chain management gebied gaan delen met vakgenoten. Canon Europe – Remco De Marie – spreekt over het inzetten van TFC om intern multifunctionele teams te trainen. Niek Vaessen van Bridgestone vertelt over pan-Europees netwerk en de implementatie van S&OP. Damen Shipyards – Martijn Veldhuizen – is bezig om verandertraject gericht op ketenintegratie. Marnix de Vries van Liander sluit theorie en praktijk op elkaar aan om tot een goede strategie te komen. En AkzoNobel – Frank van Ooijen – geeft uitleg over de aanpak van centraal plannen en lokaal schedulen.

Daarnaast verzorgen Steve Radcliffe Assiociates (Werner Holzmann) en RSM (prof.  Steef van de Velde) een pararllelsessie. In het plenaire deel is het podium voor Marc Lammers (hockeycoach Olympisch damesteam), voor Donal Breen (DuPont) en voor Paul Janssen (boormanager Noord/Zuid lijn Amsterdam). In hun verhalen zal vooral het werken aan een betere teamprestatie centraal staan. Het thema van de finaledag is: So you think you’re a team.

 

Teams die de finale gaan spelen

Of de leden van de finaleteams tijd en aandacht hebben voor de interessante verhalen uit de praktijk valt zeer te betwijfelen. Hun doel zal zijn zo hoog mogelijk te scoren en dat vergt in een paar uur tijd een enorme teamprestatie.

De finaleteams zijn: Philips, JLN, UTi, Arla, IG&H, Lamb Weston (2x), Vlisco, Axia, Mars (2x), Bosch Security Systems, Sapics, Bavaria, Fontys (2x), Ewals, HS Zuyd en Yacht.

 

klik hier om in te schrijven voor de finaledag

Reageer op dit artikel