nieuws

Infor doet overnamebod op ERP-concurrent Lawson

Supply chain

Infor doet overnamebod op ERP-concurrent Lawson
Infor doet vijandelijk overnamebod op Lawson

Softwareleverancier Infor dat in het verleden menig branchegenoot opslokte, heeft nu ook een (vijandelijk) bod gedaan op Lawson. Er zouden ook andere bedrijven geinteresseerd zijn. Lawson is in Nederland vooral bekend geworden na de overname vijf jaar terug van het Zweedse Intentia.

Het zou gaan om een bod van 1,84 miljard dollar. Volgens computerblad Computable zijn er ook andere bedrijven in de race om Lawson over te nemen, namelijk HP, IBM en Microsoft.

 

Golden Gate

Sinds Infor in handen is van investeringsmaatschappij Golden Gate Capital heeft het aan de lopende band overnames gedaan. Het vroegere Baan valt hieronder, maar ook leveranciers van andersoortige software zoals EXE Technologies (WMS) en Agilisys (APS).

 

Vorig jaar trad bij Infor een nieuwe CEO aan, Charles Philips. Deze ex-topman van Oracle zou het bedrijf klaar gaan stomen voor een beursgang zodat de investeerders van Golden Gate Capital zouden kunnen gaan cashen.

 

400 nieuwe ontwikkelaars

Infor aast niet alleen op Lawson, het kondigde gisteren ook aan vanuit zichzelf te willen groeien. Het bedrijf gaat vierhonderd nieuwe softwareontwikkelaars inhuren. "Wij zullen dit jaar met meer nieuwe functies en nieuwe versies komen dan ooit tevoren. Deze investering in research en development onderstreept Infor’s toewijding aan innovatie", zegt Soma Somasundaram, senior vice president, Global Product Development.

 

Het nieuws volgt op de financiele prestaties in het afgelopen kwartaal waarin de inkomsten uit licenties met zeventien procent groeide. "Onze operationele marges zijn verbeterd dankzij de goede omzet en de verbeterde operationele efficiëntie. Met de verbeterde marges en operationele efficiëntie financieren we de extra investering in productontwikkeling."

Reageer op dit artikel