nieuws

TFC: “S&OP als strategische leidraad”

Supply chain

TFC: “S&OP als strategische leidraad”
TFC: 'S&OP als strategische leidraad

Om het leereffect te vergroten, organiseert Involvation voor de The Fresh Connection deelnemers webinars. De eerste ging over supply chain strategie. Voor proefrondewinnaar Bavaria, niets nieuws. “Vorig jaar is goed opgelet tijdens de tussentijdse evaluaties. We houden ons vast aan S&OP”, verklapt Anke Abbenhuis.

Een aantal binnengekomen vragen werd beantwoordt tijdens het webinar. Het belang van het consistent vasthouden aan een strategie werd benadrukt door Alfons Willemsen van Involvation en Prof. Robert Boute van Vlerick Leuven Gent Management School, die zijn medewerking gaf aan de presentatie.

 

Strategie vasthouden

Voor Anke Abbenhuis van Bavaria klinkt het als bekend. Bavaria won de proefronde en zat in de vorige TFC-editie bovenin. Dit jaar doet de bierbrouwer wederom met drie teams mee waarvan een Abbenhuis de coach is. "We hebben veel opgestoken van de tussentijdse evaluaties van vorig jaar", vertelt Abbenhuis. "Wel houden we vast aan een stappenplan zoals je die bij een S&OP proces hanteert. Ook kiezen we een bepaalde strategie waar we aan vasthouden." In de vorige TFC-editie waren het de managers van Bavaria die met de game meededen, nu zijn het de medewerkers en treedt de managementlaag als coach op.

 

Voorbereiding

Hoog eindigen in TFC of zelfs winnen doe je niet zomaar, daar zit veel voorbereiding in volgens Abbenhuis. "Iedereen bereid zijn eigen stukje voor en vervolgens stemmen we af. Als een schakel niet goed mee doet, kun je niet winnen." De interne competitie binnen Bavaria zorgt ervoor dat de game leeft binnen het bedrijf. Het heeft er voor gezorgd dat supply chain meer op de kaart staat. De game is gekoppeld aan een intern supply chain project.

 

In maart worden nog drie webinars gehouden. Een over Sales and Operations Planning  door Phil Heenan, President APICS Australia. Een over Decision Making Behavior in Supply Chain Management door Prof. Steef van de Velde van Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit en tot slot een over Finish Strong / Open Q&A  door het Support Team van Involvation.

 

 

 

Reageer op dit artikel