nieuws

TFC-competitie start met snuffelronde

Supply chain

TFC-competitie start met snuffelronde
TFC finale

Het is weer begonnen. Deze week zijn ruim 600 gamers van start gegaan met het online supply chain management game The Fresh Connection. Zes rondes lang proberen de 150 teams te knallen voor een zo goed mogelijk eindresultaat om op die manier een plaatsje te bemachtigen op de grote finaledag op 21 april in Maarssen. Wie nog mee wil doen moet snel zijn.

Het aantal teams is minder dan tijdens de vorige competitie, die liep in het najaar van 2009. De finaledag was ruim een jaar geleden in januari 2010. Twintig van de ruim 200 teams die toen meededen streden om de hoofdprijs, die aan het eind van de dag werd uitgereikt aan het team van Rijksuniversiteit Groningen. Twee teamleden, Boyana Petkova en Tim van Kampen, wisten een jaar eerder ook al de eerste plaats binnen te halen.

 

Ervaringsdeskundigen denken mee

"Dit jaar doet dit team niet mee", zegt Alfons Willemsen van organisator Involvation. "Om de game op een aantal punten te verbeteren hebben we hen gevraagd als ervaringsdeskundigen om met ons mee te denken en dus achter de schermen te kijken. Voorwaarde was dan wel, dat ze niet konden deelnemen en dat kwam hen zelf gezien hun promotieonderzoek ook wel goed uit."

Dat er minder teams meedoen dan vorig jaar wijt Willemsen aan het lagere aantal studententeams in deze competitie, dit keer ongeveer veertig. Voor studenten zijn aparte competities in het leven geroepen. Onlangs eindigde nog een competitie met zeventig studententeams.

 

Aanmelden kan nog deze week

De eerste week, die afgelopen maandag begon, is vooral bedoeld als nadere kennismaking met het spel en het bedrijf The Fresh Connection. Vrijdag kregen de teams hun user-ID. Deze dagen verdelen de teamleden de rollen – supply chain, operations, purchasing en sales – en voeren ze hun eerste opdracht uit. De eerste ronde is een proefronde en telt niet mee voor het resultaat.

Met name voor teams die voor het eerst meedoen is deze ronde van groot belang. Dat betreft het overgrote deel van de teams. Ongeveer dertig procent heeft ook de voorgaande competitie gespeeld. Voor die teamleden zal de TFC-omgeving bekend voorkomen. Maar ook zij krijgen het niet gemakkelijk. Meer nog dan vorig jaar zal het uiterste van hen worden gevraagd, zeker op het gebied van forecast en demand planning, dat nadrukkelijker in de game een rol heeft gekregen.

Meedoen kan nog. Teams die zich deze week aanmelden krijgen nog een plekje in de competitie.

 

 

Reageer op dit artikel