nieuws

Bettine Groep live met ERP

Supply chain

Bettine Groep live met ERP
Bettine Groep live met ERP

Kaasproducent De Bettine Groep is live met Lawson ERP M3. Met behulp van dit ERP-pakket wil het bedrijf de processen stroomlijnen, managementinformatie genereren en informatie uitwisselen met foodretailers via EDI. De implementatie startte in februari 2010 en is nu, vier maanden later, voltooid.

 

Lawson ERP M3 werd bij de Bettine Groep geïmplementeerd door automatiseringsbedrijf Alfa-Beta Solutions. Met behulp van de standaardfunctionaliteit van M3 werd het mogelijk om de drie divisies van de Bettine Groep (Bemilac, Tozzi en De Bettinehoeve) parallel in te richten in M3. Via de Multi-unitcoördinatie van M3 vinden alle logistieke en financiële transacties tussen de divisies geautomatiseerd plaats. Resultaat is snelheid, efficiency en reductie van fouten bij het aanmaken en verwerken van facturen.

 

Kwaliteitsmetingen

Op het vlak van de kaasspecifieke eisen zorgde de functionaliteit van M3 steeds voor oplossingen. Door het inrichten van attribuutmodellen kunnen melkspecifieke kenmerken, zoals het vet- en eiwitpercentage, overal in de keten worden vastgelegd. Deze kenmerken zijn vervolgens input voor onder andere prijsstelling, kwaliteitsmetingen, enzovoort. Met behulp van variabele stuks/kilogrammen is het mogelijk om steeds de aantallen en gewichten onafhankelijk van elkaar te registreren. Een kaas wijzigt immers in gewicht (en dus waarde) door de tijd.

 

Best practices

De implementatie van het ERP-pakket werd in vier maanden tijd voltooid. Het project is geïmplementeerd gebruikmakend van de best business practices voor de zuivel- en kaas-industrie. Er was geen maatwerk nodig. Deze factoren zorgden ervoor dat er veel snelheid kon worden bereikt bij de implementatie.

 

Reageer op dit artikel