nieuws

Ahold wil 350 miljoen bezuinigen in drie jaar

Supply chain

Ahold gaat bezuinigen. Dat maakte het supermarktconcern bekend. De bezuinigingen bedragen 350 miljoen euro in drie jaar en hebben betrekking op alle onderdelen binnen het bedrijf en dus ook op de Albert Heijn-operatie.

Ahold wil 350 miljoen bezuinigen in drie jaar
AH wil besparen op distributie

De besparingen zullen moeten komen uit het verlagen van de winkelkosten, de distributie en de algemene kosten. Of de kostenbesparingen overal even groot zullen zijn is de vraag. Uit de melding van Ahold lijkt de nadruk te liggen op besparingen binnen de VS, omdat het concern daarmee de competitie zou willen aangaan met andere supermarktketens op het Noord-Amerikaanse land. Ahold haalt op dit moment zestig procent van de omzet uit de VS.
 

Nettowinst in Q3 met 22 omhoog

De melding dat Ahold gaat bezuinigen volgt op het bericht van de kwartaalcijfers. De nettowinst steeg in het derde kwartaal van dit jaar in vergelijking met het derde kwartaal van 2008 met 22 procent tot 238 miljoen euro. Beleggers noemden de prestaties van Ahold ‘indrukwekkend’.

 

Reageer op dit artikel