nieuws

Qurius zet bedrijfsonderdeel Multiplus in etalage

Supply chain

Qurius zet bedrijfsonderdeel Multiplus in etalage
Qurius zet bedrijfsonderdeel Multiplus in etalage - Fred Hermans (bestuursvoorzitter)

Qurius is in gesprek met een potentiële koper voor de verkoop van het Noorse bedrijfsonderdeel Multiplus. Deze melding van de softwareleverancier, die voornamelijk Microsoft Dynamics producten implementeert, werd tegelijk gedaan met de bekendmaking van de weinig florissante halfjaarcijfers: omzet daalde, winst verdampte.

 

Op goede halfjaarcijfers van Qurius hadden weinigen gerekend, toch werd er nog een (ebit) winstje behaald van 1,6 miljoen euro. In het eerste halfjaar van 2008 bedroeg de winst nog 3,5 miljoen euro. De omzet van Qurius daalde met 5 procent tot 63,6 miljoen euro. De softwareleverancier liet bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers weten dat het voor het tweede deel van 2009 geen verbetering verwacht. In Q3 denkt Qurius zelfs verlies te lijden, als gevolg van ‘seizoenseffecten’, maar in Q4 denkt het bedrijf wel weer zwarte cijfers te schrijven.

 

Omzet- en winstcijfers Exact

Exact, een andere softwareleverancier, zag net als Qurius de omzet én winst dalen. De omzet kwam over de eerste zes maanden uit op 117,6 miljoen euro, een daling van net geen 10 procent ten opzichte van het eerste halfjaar in 2008. De grootste omzetdaling vond plaats in de Verenigde Staten. De winst van Exact daalde met 12 procent tot 15 miljoen euro. Exact durfde bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers geen verwachting voor Q3 en Q4 van 2009 uit te spreken.

 

 

Reageer op dit artikel