nieuws

Qurius sluit kantoren in Zweden

Supply chain

Qurius sluit kantoren in Zweden
Fred Hermans CEO Qurius

Softwareleverancier Qurius meldt dat het drie kantoren sluit in Zweden. Door het stopzetten van de drie kantoren – gelijkstaand aan het stoppen van de Zweedse activiteiten – verliezen 78 mensen hun baan. Aanhoudende verliezen en slechte marktomstandigheden zijn de oorzaak van het volgens Qurius moeten sluiten van de kantoren.

Qurius, leverancier van onder andere ERP-oplossingen, voornamelijk op basis van Microsoft software, schrijft op haar website het volgende over de sluiting van de kantoren in Zweden: ‘
 

De Qurius Raad van Bestuur heeft hiertoe besloten rekening houdend met de aanhoudende verliezen en de ongunstige marktomstandigheden. Gedurende 2008 en het eerste half jaar van 2009 nam Qurius verschillende reorganisatiemaatregelen, echter de effecten hiervan blijken onvoldoende om de organisatie te rationaliseren in het huidige economische klimaat.
 
In de periode januari – april 2009 hebben de Zweedse Qurius vestigingen een omzet gegenereerd van ongeveer EUR 2,8 miljoen, met een EBIT van ongeveer EUR 0,5 miljoen negatief. Waar mogelijk en praktisch zullen doorlopende klantcontracten overgenomen worden door andere Qurius vestigingen.’

Reageer op dit artikel