nieuws

Qurius in het rood door afschrijvingen

Supply chain

Qurius in het rood door afschrijvingen
Topman Fred Hermans van ICT-onderneming Qurius

Qurius, softwareleverancier en implementatiepartner van Microsoft Dynamics ERP-oplossingen, leed in 2008 een stevig verlies van 22,5 miljoen euro. Dat is te lezen in De Financiële Telegraaf. Het bedrijf met hoofdkantoor in Zaltbommel overschreed met dit verlies ook de afspraken die het met banken had gemaakt over kredietfaciliteiten.

De belangrijkste oorzaak voor het overtreden van de gemaakte afspraken is dat Qurius een flinke waardevermindering voor lief heeft moeten nemen op eerder gedane overnames. En dat waren er nogal wat, want het ambitieuze Qurius is de afgelopen jaren flink gegroeid. Qurius zegt met huisbankier NIBC ‘constructief’ samen te werken aan het herstructureren van de huidige faciliteit.

 

Afschrijving gekochte ondernemingen

De afschrijvingen op de aankopen bedragen 19 miljoen euro. De aangekochte ondernemingen zijn door de economische omstandigheden minder waard geworden, zo schrijft De Financiële Telegraaf. Bovendien moest het bedrijf voor 1,4 miljoen euro aan reorganisatiekosten in de boeken noteren. In 2007 was het bedrijf nog winstgevend. De omzet van het bedrijf steeg met een kwart tot 144 miljoen euro. De basis van de operaties blijft volgens het bedrijf ‘cash positief’. Voor het eerste kwartaal van 2009 verwacht het concern een positief bedrijfsresultaat te behalen.

 

Foto: Topman Fred Hermans van ICT-onderneming Qurius

 

Klik hier voor het oorspronkelijke artikel in De Financiële Telegraaf

Reageer op dit artikel