nieuws

Softwareleverancier Qurius neemt gas terug

Supply chain

Softwareleverancier Qurius neemt gas terug
ERP-leverancier Qurius neemt gas terug

Softwareleverancier Qurius, die in de laatste jaren veel overnames deed en de omzet met sprongen liet groeien, neemt even gas terug. Qurius focust dit jaar vooral op het integreren van overgenomen onderdelen van andere leveranciers. Ook wil de ERP-leverancier kosten besparen. Dat melden het Financieele Dagblad en Dow Jones.

 

De melding van Qurius dat het even gas terug wil nemen komt gezien de huidige economische omstandigheden niet als een verrassing, een trendbreuk met de afgelopen jaren is het wel. Het bedrijf, een van Europa’s grootste Microsoft implementatiepartners, groeide na de overname van concurrent ERP-leverancier Watermark door tot een bedrijf met een omzet van honderd miljoen euro.
 
Tijdens het Microsoft Convergence evenement in Kopenhagen in 2007 liet Qurius nog weten binnen twee tot drie jaar door te willen stoten naar een omzet van 200 tot 250 miljoen euro. Dat doel laat de softwareleverancier met hoofdkantoor in Zaltbommel nu even varen.

 

Verbeteren operationele proces

Financieel directeur van het bedrijf Michiel Wolfswinkel laat in het Financieele Dagblad weten dat dit jaar de nadruk zal liggen op het verbeteren van het operationele proces.  Wolfswinkel in het FD: "Door de operationele processen verder te verbeteren, kunnen we geld besparen. Zo proberen we onze debiteuren sneller te laten betalen. In het derde kwartaal zijn we daar al een eind in gevorderd, maar ik denk dat er nog meer kostenbesparingen mogelijk zijn."

 

Effect van kredietcrisis

Qurius voelt het effect van de kredietcrisis. Wolfswinkel in het FD: "We zien dat klanten wat huiverig worden om onze diensten af te nemen, maar voorlopig hebben we nog een aantal lopende contracten die gewoon uitgevoerd zullen worden. De komende maanden zijn we daardoor in iedere geval gegarandeerd van omzet. Maar die lopende contracten bieden natuurlijk geen zicht op wat er op de langere termijn gaat gebeuren."

Reageer op dit artikel