nieuws

Nederlandse zadenproducent Nunhems rolt wereldwijd ERP uit

Supply chain

Nederlandse zadenproducent Nunhems rolt wereldwijd ERP uit
Zadenproducent Nunhems rolt wereldwijd ERP uit

De Nederlandse zadenproducent Nunhems is live met een wereldwijde ERP-implementatie. Na een pilotfase eerder dit jaar in de VS en een daaropvolgende implementatie zijn nu ook de vier Europese vestigingen van Nunhems live gegaan met het ERP M3 van softwareleverancier Lawson.

 

Nu de vestigingen in de VS en die in Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië over zijn op het nieuwe bedrijfssysteem is het gros van de in totaal veertig locaties aangesloten op het ERP en is de zadenproducent in staat om de noodzakelijke procesverbeteringen door te voeren. Het ERP moet bijdragen aan de stroomlijning van de organisatie, in de zin dat over de hele organisatie sprake is van transparantie, accuratesse en centraal beschikbare data. Daarnaast zijn volgens de producent het voorraadbeheer, de supply chain planning en het synchroniseren van de business processen te vereenvoudigen.

 

‘Noodzakelijk voor de toekomst’

De livegang in de VS en Europa is een grote stap op weg naar één mondiaal ERP-systeem. Nunhems heeft het meerendeel van het bedrijf nu werkend op het ERP. Het IT-project is een veelomvattend project en volgens Nunhems zelf is het noodzakelijk voor de toekomst van het bedrijf. Nunhems is een onderdeel van Bayer Crop Science en produceert 28 verschillende soorten zaden die zorgen voor ruim 2500 variaties. Op dit moment gebruiken zo’n 300 werknemers van het bedrijf het nieuwe bedrijfssysteem. Het bedrijf kwam naar eigen zeggen uit bij Lawson als leverancier van het ERP-systeem vanwege de culturele match tussen de bedrijven.

Reageer op dit artikel