nieuws

Qurius stelt overname Spaanse Bindar uit

Supply chain

Qurius stelt overname Spaanse Bindar uit

De afronding van Qurius’ overname van het Spaanse Bindar is even uitgesteld. De reden is zowel duidelijk als weinig verrassend: de financiële kredietcrisis. De overname was eind mei al aangekondigd en zou eind dit jaar worden afgerond. Qurius, een Microsoft implementatiepartner, durft de finale financiering van Bindar op dit moment niet aan.

 

Van het afketsen van de overname is geen sprake. Bindar is een Spaanse partner van ERP-leverancier Microsoft waar tachtig personen werkzaam zijn. Het bedrijf had in 2007 een omzet van net geen zes miljoen euro. Voor Qurius zou de overname van Bindar een versterking betekenen van de activiteiten op het Iberische schiereiland.

Overnamebedrag zes keer de winst

Tom Stolk, directeur voor de internationale activiteiten binnen Qurius in een eerder bericht over de overname: "Door schaalvergroting kunnen we beter op de markt reageren en kunnen we de marges verbeteren. Bindar is een goede overname omdat het bedrijf ook werkzaam is in branches waar wij minder sterk vertegenwoordigd zijn." Het overnamebedrag dat Qurius zal betalen voor Bindar is zes keer de winst voor belastingen over 2008.

 

Lees ook:

 

 

 

Reageer op dit artikel