nieuws

FloraHolland gebruikt UMTS voor tracking & tracing

Supply chain

FloraHolland gebruikt UMTS voor tracking & tracing
FloraHolland UMTS

De bloemenveiling van Floraholland in Naaldwijk is het eerste bedrijf dat met scanners op grote schaal gebruik maakt van het UMTS-netwerk en RFID-lussen voor tracking & tracing van haar stapelwagens. De logistieke afdelingen van de veiling zorgen daarmee dat de bloemen en planten zo snel en efficiënt mogelijk bij de juiste eigenaar komen.

De stapelwagens met producten worden op de veiling gescand en gevolgd via RFID-lussen zodat ze bijna overal in de veiling te volgen zijn. FloraHolland heeft gekozen voor het gebruik van een UMTS-netwerk omdat dit meer mogelijkheden biedt voor nu en de toekomst.

 

Voordelen

De veiling hoeft zelf niet te investeren in aanleg en onderhoud. Bedrijven in de veiling hebben geen last van storing in elkaars systemen, aangezien de provider KPN zorgt dat elke communicatie via een ander kanaal verloopt. Bovendien biedt een netwerk met landelijke dekking mogelijkheden voor de toekomst. Zo zouden de stapelwagens al vanaf de kwekerij gescand kunnen worden tot aan de koper of zelfs de uiteindelijke klant. Een bijkomend voordeel is dat met een UMTS-netwerk mobiel printen vergemakkelijkt. Brieven met informatie kunnen dus bij de stapelwagen worden uitgeprint.

 

Scanners

De vestiging Naaldwijk heeft voor het tracking & tracing-systeem 200 nieuwe scanners besteld bij leverancier Parlando voor het scannen van de stapelwagens. Het UMTS-netwerk van KPN ondersteunt de scanners. Er is een landelijke dekking. Naast KPN en Parlando waren ook de leveranciers Methec, Atos Origin Nederland en Tele-BS bij de oplevering en demonstratie aanwezig.

 

Lees ook:

 

 

 

Reageer op dit artikel