nieuws

Helly Hansen kiest voor ERP van Lawson

Supply chain

Helly Hansen kiest voor ERP van Lawson
Helly Hansen

Sportkledingproducent Helly Hansen stapt over op het ERP-pakket QuickStep Fashion van Lawson Software. Deze implementatie betreft een zogeheten pre-geconfigureerde ERP-oplossing die volgens Lawson is afgestemd op specifieke behoeften binnen de mode-industrie.

De Lawson oplossing vervangt vanaf 2009 het bestaande ERP-systeem van Concorde XAL van Columbus. Het Noorse kledingbedrijf koos voor Lawson omdat het beschikt over de specifieke kennis die nodig is binnen de mode-industrie. “Met meer dan 300 referenties binnen die sector heeft Lawson veel internationale ervaring in huis. Bovendien zal Lawson QuickStep de operationele risico’s helpen te minimaliseren. Dit is van essentieel belang in onze sector”, aldus Espen Krogstad, CEO bij Helly Hansen.

 

Europese distributie

Het is de bedoeling dat dit ERP-project wereldwijd straks 250 gebruikers binnen Helly Hansen ondersteunt bij onder andere het uitvoeren van specifieke productie- en distributieprocessen.

 

Helly Hansen beschikt wereldwijd over vier distributiecentra. De Europese markt wordt vanuit het Limburgse Echt bediend.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel