nieuws

Groothandels verwachten groei met bestaande klanten

Supply chain

Groothandels verwachten groei met bestaande klanten
Groei groothandel vooral uit bestaande klanten

Groothandelsbedrijven verwachten dat zeventig procent van hun groei in de komende vijf jaar voortkomt uit de bestaande klantengroep. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van softwareleverancier Lawson. Voor 25 procent van de onderzochte bedrijven zijn overnames het belangrijkste onderdeel van de groeistrategie.

Waar de groei ook uit voortkomt, een flinke omzetstijging wordt in elk geval verwacht door de groothandelsbedrijven. Het Lawson-onderzoek vond plaats onder bedrijven uit Noord-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland en Europa. Eén van de belangrijkste middelen om groei te bereiken, zeker de autonome groei, is informatietechnologie. IT wordt gezien als belangrijkste ondersteunend middel voor groei.

 

Efficiëntie belangrijker dan overnames

Zestig procent van de onderzochte bedrijven in Europa zegt dat ze hun groeistrategie eerder willen realiseren via het verhogen van der operationele efficiëntie dan door overnames. Bedrijven verwachten hierbij veel van nieuwe technologieën die zorgen voor betere processen en verhoogde efficiëntie. Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat distributiebedrijven moeite hebben met het beheer van verschillende filialen wanneer het aantal filialen toeneemt.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel