blog

Op zoek naar de ‘happy few’

Supply chain 732

Hoe pittig is de Nationale Voorraadtest nu eigenlijk? En hoe zit het met de puntentelling? Zit jij straks in Dubai of Santiago de Chili? Wat moet je doen om die felbegeerde baan bij Slimstock te winnen? Paul Durlinger legt het uit.

Op zoek naar de ‘happy few’

Hij is er weer; de mogelijke opstap voor een carriére bij dé Europees marktleider op het gebied van voorraadbeheer. Slimstock zoekt toptalenten, die verstand hebben van voorraadbeheer en forecasting. En met toptalenten bedoelen we ook TopTalenten. En een toptalent bij Slimstock, heeft naast andere kwaliteiten, in elk geval (veel) kennis van ons vakgebied.

Zonder voorbereiding test maken

De Nationale Voorraadtest is bedoeld om het kaf van het koren te scheiden. Dit klinkt misschien een beetje overdreven. Beter zou de vergelijking met de Pareto-analyse zijn : ‘the happy few and the trivial many’. Wij zijn op zoek naar die ‘happy few’, die nu een masteropleiding volgen. Dat betekent dus meteen, dat de test niet gemakkelijk is. Resultaten uit eerdere jaargangen hebben laten zien dat een 100% score niet eenvoudig te behalen is. Persoonlijk zou ik de test dan ook niet zonder voorbereiding maken. Je kunt namelijk maar één keer meedoen. De beloning is potentieel groot. Je maakt kans om toegelaten te worden tot het TopTalent programma van Slimstock. En wie weet zit je over niet al te lange tijd op ons kantoor in Dubai of Santiago de Chili, om maar een paar buitenplaatsen te noemen.

De tijd telt

Doe je er te lang over scoor je minpunten

Het principe van de test is eenvoudig. Je moet een aantal multiple choice vragen beantwoorden. De totaalscore is een mix van het aantal goede antwoorden en de tijd die je daarvoor nodig hebt. En ik verklap al dat het aantal goede antwoorden het zwaarst weegt. Wanneer deelnemers dezelfde score behalen gaat de tijd meetellen. Er zijn natuurlijk grenzen. Doe je er (volgens ons) té lang over, dan scoor je minpunten.

Waar gaan de vragen over?

Eigenlijk over het hele spectrum van voorraadbeheer. En ik verklap niet te veel als ik zeg dat vragen over seriegroottes, veiligheidsvoorraden en voorspeltechnieken aan bod komen.  En de slimmeriken onder ons die denken dat ze de antwoorden even snel op internet kunnen opzoeken lopen tegen een probleem op; tijd! Mag je dan niks opzoeken? Maar natuurlijk; sterker nog, we juichen het toe. Maar doe het van tevoren. We maken iedere week één weekwinnaar bekend. Deze weekwinnaars dringen door naar de selectieprocedure voor het TopTalent Programma.

Zoals gezegd, neem rustig je tijd, maar niet te veel. En als je al in het veld werkzaam bent; mag je dan niet meedoen? Jawel, maar de uiteindelijke winnaars zullen uit de studenten geselecteerd worden. Ben jij al werkzaam, dan kan de test je wel een idee geven over je (theoretische) kennis van het vakgebied.

Dus, voorraadminnend Nederland, grijp je kans en doe mee! Laat zien, dat je aan de top mee kunt draaien!

 

Reageer op dit artikel