blog

Uw kerstkaartenactie weerspiegelt uw ERP-integratie

Supply chain

December is traditioneel de maand waarin bedrijven hun relaties kerstkaarten sturen. Niet zelden worden daarbij onbedoeld talloze kaarten naar hetzelfde adres of zelfs naar dezelfde persoon gestuurd. Een pijnlijk moment! Hoe goed is uw ERP-integratie eigenlijk?

Uw kerstkaartenactie weerspiegelt uw ERP-integratie

Veel ondernemingen worstelen dagelijks met de gevolgen van gebrekkige ERP-integratie. Geregeld zijn er aparte systemen voor verschillende domeinen in gebruik, waarbij de integratie matig is of soms zelfs helemaal ontbreekt! Vaak wordt naast het officiële ERP-systeem volop gewerkt met individuele registraties in Excel en Access. Die geheel los staan van het hoofdsysteem. Maar het komt ook voor dat integrale ERP-systemen op een niet-geïntegreerde manier worden gebruikt. Gevolg van al deze scenario’s is dat er een zekere redundantie van unieke gegevens voorkomt.

Doublures gegevens

Juist het versturen van de kerstkaarten maakt deze doublures in uw NAPW-gegevens pijnlijk zichtbaar. En dan niet alleen voor uzelf, maar vooral voor uw leveranciers, uw klanten en uw prospects! Welke indruk geeft hen dit van uw onderneming? Hoe hoog schatten zij de professionaliteit van uw organisatie in? Of verklaart het hun wellicht de vele missers die uw bedrijf gedurende het jaar maakt?

Goede voornemens

Natuurlijk is de directe schade van meerdere kerstkaarten te overzien. Maar het wordt een heel ander verhaal als het gaat om verkeerde leveringen, specificaties die van de gemaakte afspraken afwijken, onjuiste facturen en onterechte aanmaningen. Uw klanten zijn vandaag de dag immers voor minder bereid om van leverancier te wisselen?

Gelukkig is december ook de maand om goede voornemens te maken. Dus als uw kerstkaartenactie bovenstaande kenmerken vertoont, is het helemaal geen verkeerd idee om de verbetering van ERP-integratie hoog op uw lijstje van goede voornemens te zetten!

Reageer op dit artikel