blog

Inburgeren…

Supply chain

Inburgeren…
Online game van stichting Nederland is Logistiek

Zojuist een zuchtende puber hoofdschuddend mijn werkkamer zien verlaten.

Kent u dat…. zo’n kind in huis, dat veel sneller is met alle nieuwe techniek dan jij?

Ik heb ergens gelezen dat iedereen die geboren is voor 1980 een i.t. immigrant is en degenen die na 1980 geboren zijn i.t. natives zijn… Tijd voor inburgeren dus!

Vanuit de Stichting Nederland is Logistiek werken we aan imagoverbetering en we gaan nu de grens over…..we betreden het domein van de jeugd. Ons wapen: internet game.

 

Vette rock chick
Een hele uitdaging om de essentie van logistiek in een game te verpakken. We kozen voor een popconcert en de logistieke uitdaging rond het organiseren hiervan. Tenslotte is logistiek de kunst van het slim organiseren. De game begint met een vette rock chick (Yes ladies!) en zeer luide muziek (sorry ouders!).

 

Snel en niet te ingewikkeld

We laten de deelnemers aan de game zo veel mogelijk regelen om het concert tot een succes te maken. Het liefst hadden we ook nog wat aan- en afvoer problematiek toegevoegd, maar dat zou de game te ingewikkeld maken en te lang laten duren. We mogen toch echt niet boven de paar minuten voor een level uitkomen. Recent wetenschappelijk onderzoek staaft namelijk wat we zelf al waarnemen, het internetgebruik zorgt voor een veranderende hersenwerking onder jongeren. De meeste 12 tot 18 jarigen surfen zes keer sneller dan hun ouders. Er wordt niet meer gelezen maar er wordt gescand. Er wordt associatief gedacht en gemultitasked. Een internet game mag dus nooit te ingewikkeld worden…..

 

We zijn dus gewaarschuwd. De game helpt de jeugd zich te interesseren voor logistiek. Het wordt de taak van het onderwijs om deze nieuwe generatie toch te leren de diepte analyses te maken, nodig voor procesverbeteringen. Maar ook in te spelen op de nieuwe kansen die het nieuwe denken met zich mee kunnen brengen.

 

Want die kansen zijn er en de jeugd met oog voor een toekomst in de logistiek ook. De game werd al meer dan 25.000 keer gespeeld afgelopen maand!

En die zuchtende puber… tja, die kwam mij helpen omdat ik na 2 uur nog steeds op level 3 hing!

 

Ik nodig u uit: http://www.tippingpointthegame.nl/   

 

 


Mieke Damen in beeld en geluid over fashionlogistiek

 

Reageer op dit artikel