blog

Niet door rood lopen!

Supply chain

Niet door rood lopen!
Blog Walther Ploos van Amstel: niet door rood lopen!

…denk ik vaak als ik moeders (of vaders) mobiel bellend met een kind voorop en een kind achterop door rood zie fietsen. Wat voor voorbeeld geef je daarmee aan je kinderen?

Spelregels zijn noodzakelijk om samen veilig op weg te gaan. Of niet soms? En die spelregels moet je leren en oefenen. Dat geldt voor logistieke ketens niet anders! 

 

Ik moest aan die domme, dwaze ouders denken toen ik zelf alle data van de BHV-oefeningen ontfutselde aan mijn afdelings’ BHV-er. Die dagen kom ik even niet op kantoor en geef ik even geen colleges. Ik wil niet opnieuw twee uur in de ijzige kou buiten staan op het verzamelpunt, om de oranjes hesjes onhandig te zien slepen met nep-lijken door de nep-rook. Maar, ik weet het wel… Moet je de spelregels bij verstoringen niet leren door veel en vaak te oefenen, te evalueren en te leren?

 

Jong geleerd is oud gedaan. Dat moeten de studenten van de Tilburgse studievereniging Asset | TOP-DOWN hebben gedacht. Op 18 februari 2009 organiseren zij het Logistics Symposium 2009 met als thema ‘ Supply Chain Uncertainties’ op de Universiteit van Tilburg. Tijdens dit symposium wordt het thema ‘ Supply Chain Uncertainties’ belicht door Defensie, TNO en NS. Nu maar hopen dat ze die studenten leren dat je niet door rood moet lopen.

 

Welk voorbeeld geeft u? Ook een dagjes spijbelen bij de volgende rampenoefening? Of iedereen er met zijn of haar haren bijslepen om te leren wat de spelregels zijn als het er ooit ‘echt’ toe doet?

Reageer op dit artikel