blog

Denkend aan Holland zie ik consultants

Supply chain

Denkend aan Holland zie ik consultants en softwareleveranciers … het is bijna bizar hoeveel software- en consultancybedrijven er in Nederland actief zijn. Meer dan 250 ERP-leveranciers en 143 adviesbureaus hebben zich op Logistiek.nl geregistreerd. Nederland moet zich internationaal profileren met hoogwaardige logistieke kennis? Komt helemaal goed met die supply chain valley.

Denkend aan Holland zie ik consultants
nederland barst van consultants en automatiseerders

Deze week verschijnt ons Jaarboek Bedrijfssoftware. Bij het samenstellen van deze catalogus bleken er meer dan 250 leveranciers van ERP-software en/of -consultancy te bestaan. In de WMS-markt zijn er 140 bedrijven actief en in de TMS-markt net zoveel.

 

Op onze website, waar de overzichten in dit jaarboek van zijn afgeleid, hebben zich 143 (!) adviesbureaus aangemeld. Deze leveren geen software maar leiden projecten en geven advies rondom logistieke verbeteringen en supply chain management. Er zitten een heleboel bedrijfjes met 1 tot 5 personeelsleden tussen maar samen met de grote dienstverleners is toch een branche op zich. 

 

Wereldwijde topspeler

Bijna wekelijks worden er nieuwe bedrijfjes opgericht en initiatieven ontplooid. Vele verdwijnen ook weer, maar anderen slaan aan en worden (zeer) succesvol.

 

Een mooi voorbeeld is het Bossche Quintiq dat zich in tien jaar tijd vanaf nul heeft opgewerkt tot

een wereldwijde topspeler in de markt van Advanced Planning & Scheduling.

 

Supply chain valley

Nederland moet zich internationaal profileren met hoogwaardige logistieke kennis. Dat is wat Leo van Wijk van de stichting Connekt vorige jaar bepleitte en waar met initiatieven als "4C" en de "supply chain valley" concreet werk van wordt gemaakt.

 

Gezien de florerende IT- en consultancymarkt komt het volgens mij helemaal goed met Nederland als de "supply chain valley" van de wereld.

 

 

Reageer op dit artikel