blog

Bent u voorbereid op een volgende verstoring?

Supply chain

We zijn al weer bijna bij 2009 aangekomen. Het is tijd voor goede voornemens. Mocht u zonder zitten, dan heb ik een tip voor u: vergroot het voortzettingsvermogen van uw bedrijf.

We lezen en horen veel over bedrijven die in moeilijkheden verkeren door de economische crisis. Dus dat is alle hens aan dek, maar eigenlijk te laat. Hoe kunt u de logistiek eigenlijk zo inrichten dat u voorbereid bent op nieuwe verstoringen?

 

Ja lekker, zult u zeggen, die vent is van de mosterd en de maaltijd. Nou nee. Sterker nog: ik denk dat de economische crisis – hoe vervelend voor velen ook – een positief bij-effect heeft. Ze vergroot de bewustwording over het nut van risicomanagement in de logistiek. Bent u voorbereid op een volgende verstoring? Het zou best wel eens kunnen dat uw directie in deze tijden wel oren heeft naar slimme plannen om te anticiperen, in plaats van te reageren.

 

In een expertartikel ga ik wat dieper in op de vraag hoe u dit kunt aanpakken. Maar eigenlijk ben ik ook wel benieuwd naar uw mening. Denkt u dat uw bedrijf – door de economische crisis – besluit meer te anticiperen op mogelijke nieuwe verstoringen, zoals brand, problemen met leveranciers, stakingen, natuurrampen, stroomstoringen, en wat dies meer zij? Of heeft het eigenlijk weinig invloed?

 

Mijn organisatie:

O Reageert pas als de verstoring komt, de crisis verandert daar niets aan

O Heeft er nu wel meer aandacht voor, maar is niet echt voorbereid

O Is door de economische crisis beter voorbereid op nieuwe verstoringen

O Was al goed voorbereid op verstoringen

Reageer op dit artikel