blog

ERP-oordeel? Vraag het uw klanten!

Supply chain

De relaties met partijen rond uw bedrijf worden in ERP-projecten steeds belangrijker. Toch kijkt u voor uw eisen en wensen meestal niet verder dan uw eigen bedrijf. Dat is vreemd! Tijd dus om uw oogkleppen af te leggen…

ERP-oordeel? Vraag het uw klanten!
Guus Krabbenborg

IDC maakte er enkele jaren terug als eerste melding van. De trend dat ERP-systemen niet langer louter intern worden gebruikt. Maar steeds vaker ook worden ingezet richting  derde partijen zoals klanten, partners en toeleveranciers. Waarschijnlijk herkent u deze behoefte en heeft u ook al aspecten van ERP-2 geïmplementeerd.

 

De vraag is wat dit betekent voor de manier waarop u tegen ERP-systemen aan kijkt. En of dit invloed heeft op de manier waarop u uw volgende pakket selecteert. Uw klanten en partners kunnen in dat traject namelijk van waardevolle feedback voorzien!

 

Een voorbeeld. Regelmatig verzorg ik in een bepaald hotel workshops voor bedrijven die zich op een pakketselectie voorbereiden. Als klant van dat hotel kreeg ik onlangs ’n prachtig beeld van hun matige automatisering. Mijn boeking bleek onjuist verwerkt waardoor een beamer ontbrak. Kan gebeuren. In allerijl werd een vervangend apparaat bezorgd. Probleem opgelost? Niet dus want het hotel stuurde een factuur voor twee beamers. Op mijn vraag om opheldering moest men het antwoord schuldig blijven “omdat we pas vanaf morgen toegang tot de verstuurde facturen hebben.” Dus ik stuur een email waar nog dezelfde dag adequaat op wordt gereageerd. Creditering volgt en  het probleem lijkt uit de wereld. Totdat ik opnieuw wordt benaderd om mijn probleem op te lossen. Blijkbaar weet de linkerhand niets van de activiteiten van de rechter? De uitsmijter is dat er uiteindelijk een aanmaning voor de reeds eerder gecrediteerde factuur volgt. Hoezo integratie?

 

Ook ùw klanten hebben zonder twijfel een prima beeld van uw automatisering. Alle reden dus om hen actief te betrekken bij het bepalen van de eisen die u aan uw volgende ERP-systeem stelt!

Reageer op dit artikel