blog

De ware kosten van kennis

Supply chain

Een transportbedrijf dat chauffeurs werft, wenst louter kandidaten te spreken met een groot rijbewijs. Wie complexe machines wil bedienen, moet over aantoonbare opleiding en ervaring beschikken.

De ware kosten van kennis
Graduation cap

Maar voor de omgang met klanten – het meest kostbare bezit van een onderneming – worden zonder aarzelen mensen ingezet die niet goed zijn getraind in het ERP pakket. Met natuurlijk alle gevolgen van dien…

 

Dat een juist gebruik van ERP-pakketten voor ondernemingen veel betekent, is inmiddels een breed geaccepteerde opvatting. De financiële resultaten en zelfs het voortbestaan van bedrijven worden er door beïnvloed. In dat kader is het wonderlijk hoe gebrekkig organisaties nog steeds met ERP-kennis om gaan.

 

Vanzelfsprekend brengen gebruikers van een ERP-pakket primair hun kennis in op het vlak van bijvoorbeeld calculeren of inkoop. Maar de vaardigheden om juist die kennis in het ERP-pakket aan te wenden, worden voor vakspecialisten steeds belangrijker. Zelfs de allerbeste inkoper die het systeem links laat liggen, kan niet functioneren.

 

Nou heeft kennis de neiging te verwateren. Pak een nieuwe implementatie. En stel dat de consultant van de leverancier over 100% kennis beschikt (….) en dat deze daar 80% van overdraagt. Daarvan wordt door de gebruiker gemiddeld grofweg zo’n 60% begrepen, 40% onthouden en uiteindelijk slechts 20% gebruikt.

 

U voelt intussen al aankomen wie de nieuwe collega’s vervolgens in het ERP-pakket gaat inwerken. Goed geraden; die medewerker met 20% pakketkennis. En het gaat hard als uiteindelijk slechts 20% van die eerste 20% nog maar wordt gebruikt. Da’s namelijk nog maar 4%! En nieuwe pakketversies zetten het rendement van die eerste trainingen nog verder onder druk. Intussen maakt uw directie zich zorgen over de lage leverbetrouwbaarheid, de hoge faalkosten en de matige klanttevredenheid…..

 

Het blijvend goed gebruiken van uw ERP-systeem gaat dus om opleiden. Natuurlijk bij de initiële implementatie, maar ook bij het inwerken van nieuwe medewerkers. En bij de overgang naar nieuwe versies.

 

Het continue opleiden en trainen van uw medewerkers in uw ERP-pakket kost u zeker veel geld. Besparen op kennis daarentegen kost u kapitalen!

 

Guus Krabbenborg
TerDege*

(on)eens? (af)reageren?
Klik hier om te mailen naar Guus

* TerDege is een onafhankelijk adviesbureau voor de ERP-industrie

Reageer op dit artikel