blog

Pakket zit vol verkeerde orders

Supply chain

De implementatie van onze orderplanning loopt niet naar wens. De bedoeling is dat een nieuwe klantorder door een globale capaciteitsberekening een betrouwbare leverdatum krijgt. Echter, er staan nog heel veel oude orders in het systeem, die door Verkoop worden gebruikt bij de aanmaak van nieuwe orders. Bovendien worden niet alle wijzigingen in de order doorgegeven aan het systeem.

Pakket zit vol verkeerde orders
Dr. Wiers

Diagnose

Elk planningssysteem kan slechts zo goed plannen als de beschikbare informatie. In uw geval zijn dit de klantorders, die aangeven van water hoeveel en wanneer gemaakt moet worden.Een planningssysteem dat de orders plant heeft een goede orderset nodig. Als u zich in een heel dynamische omgeving bevindt waarbij de klantvraag voortdurend verandert en aangepast wordt, dan heeft u misschien gewoon de verkeerde planningsoplossing gekozen. Tenzij u de afdeling Verkoop van het nut kunt overtuigen elke verandering direct door te voeren in het systeem.

 

Advies

Probeer de afdeling Verkoop ervan te overtuigen dat het in hun belang is dat het plan in overeenstemming is met de werkelijkheid, en dat ze dus voor een betrouwbare orderset moeten zorgen. Als dit niet werkt, introduceer dan een meer eenvoudige manier van plannen, door bijvoorbeeld per week/klantgroep een contingent vast te stellen. Verkopers zijn dan minder flexibel in hun handelen, maar dan is het in ieder geval wel duidelijk wat ze moeten doen.

 

Reageer op dit artikel