blog

Ik wil planmodule van ERP-leverancier

Supply chain

In mijn bedrijf wordt een lappendeken van planningssystemen gebruikt – sommige zijn van een kleine leverancier, sommige zijn zelfgebouwd. Ik wil nu in een aantal vestigingen de verschillende planningssystemen vervangen door de APS-module van mijn ERP-leverancier, om de planning te stroomlijnen en de interfacing te vereenvoudigen. Hoe pak ik dit aan?

Ik wil planmodule van ERP-leverancier
aps

Diagnose
Het lijkt al vele jaren een dogma te zijn voor ITmanagers om alle systemen van één leverancier te willen betrekken, en dan zou de wereld simpeler worden. Maar gaat het bedrijf beter draaien door allerlei systemen te vervangen met dit oogpunt?
De functionele lappendeken heeft waarschijnlijk een achtergrond in de verschillen in de productieprocessen die ermee ondersteund worden. Door een ander systeem verander je niet zomaar de werkwijze van een vestiging, omdat die werkwijze afgeleid is van het productiesysteem. En een verandering is helemaal lastig als die door de vestigingen als IT-gedreven wordt ervaren.

 

Advies
De vraag of ondersteuning van verschillende productieprocessen met verschillende systemen nu goed of slecht is dient uitgangspunt te zijn voor elk nieuw project. Laat elke verandering van systeem gedreven worden door een vraag vanuit de business. Tenzij u kunt aantonen dat de IT-kosten veel lager zullen zijn dankzij de vervanging van het systeem, en dat die opwegen tegen de herimplementatie.

 

 

Reageer op dit artikel