artikel

Physical Internet en de gestandaardiseerde containers (video)

Supply chain 1090

Physical Internet en de gestandaardiseerde containers (video)

Gestandaardiseerde containers vormen een van de ruggengraten van Physical Internet; hét logistieke model van de toekomst.

Physical Internet (PI) gaat uit van volledig open en verbonden netwerken waarin magazijnen, terminals, en het transport worden gedeeld. Eén van de elementen uit het Physical Internet zijn modulaire containers. Hieraan wordt gewerkt in het zogenaamde Modulushca project (zie video)

PI gaat uit dat er dat er gestandaardiseerde containers in allerlei maten zijn. Zeecontainers, maar ook kleine maten die allemaal aan elkaar kunnen worden geklikt. Ze kunnen ook worden losgekoppeld als dat nodig is om de vervoerscapaciteit beter te benutten.

Reageer op dit artikel