artikel

Programma Masterclass Financial Supply Chain is vernieuwd

Supply chain

Programma Masterclass Financial Supply Chain is vernieuwd
Joost Bergen

Of je nu financieel manager bent of logistiek manager. Alle management beslissingen die je maakt hebben invloed op het bedrijfsresultaat, op winst of verlies. Deze beslissingen neem je nooit alleen. Reden om het programma van de Masterclass Financial Supply Chain breder te trekken en geschikt te maken voor logistiek/supply chain managers, inkoop managers, financieel managers en sales managers. Docent Joost Bergen licht het programma toe.

De tweedaagse Masterclass Financial Supply Chain is opgebouwd rondom één case: een productiebedrijf die met een aantal managementvraagstukken zit. “In twee dagen tijd gaan deelnemers aan de masterclass deze dilemma’s in teams gezamenlijk oplossen. Financieel managers leren van de impact van de genomen beslissingen van niet financieel managers en andersom”, aldus Joost Bergen, docent tijdens de masterclass. Bergen heeft jarenlange ervaring in de financiële wereld. In het dagelijks leven werkt Bergen als programmadirecteur en docent van de opleiding Executive Master of Finance & Control (RC) aan de Universiteit van Amsterdam

Business game The Cool Connection

De masterclass is opgebouwd rond een krachtige web-based business simulatie: The Cool Connection. Deze business game helpt de masterclass deelnemers bij het maken van strategische en tactische beslissingen om de dilemma’s en onderlinge afhankelijkheden tussen de fysieke en financiële supply chain zelf te ervaren. “Het side effect van deze masterclass is dat je inzicht krijgt in de processen van je eigen bedrijf. Het geleerde in de simulatie laat ik zien aan de hand van gedetailleerde rapportages. Waardevolle stuurinformatie waarmee je de eigen processen anders kunt inrichten.”

Deelnemers worden tijdens twee dagen (inclusief overnachting op Nyenrode) van veel waardevolle informatie voorzien. De docenten Joost Bergen en Michiel Steeman delen de laatst ontwikkelingen en leggen uit welke financieringsmodellen de keten kunnen ondersteunen. Na afloop zijn de cursisten in staat verbanden te leggen tussen de financiële en fysieke supply chain. René Olsthoorn, CFO van PontMeyer is gastspreker op dag 1. Hij licht de praktische kant van goed financieel management toe.

15 PE uren

De Masterclass Financieel Supply Chain is sinds kort NBA-gecertificeerd. Door het volgen van deze opleiding kunnen 15 PE uren worden behaald.

Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen van de business game die centraal staat tijdens de masterclass.

Reageer op dit artikel