artikel

10. Autoproductie is een race zonder einde

Supply chain

10. Autoproductie is een race zonder einde
Aad Goudriaan en Bart Vos: ‘Niet betalen voor inefficiëntie bij leveranciers

Met Aad Goudriaan (DAF) en prof. dr. Bart Vos (Universiteit van Tilburg)

Zonder een geweldig logistiek concept heeft een autofabrikant het heel moeilijk om aan de lopende band auto’s van diverse types en met verschillende specificaties te produceren. Dat heeft zijn impact op de keuze en aansturing van ketenpartners. De autofabrikant wil zich met de besten meten. De academicus vraagt zich af of bedrijven van dit formaat hun ketenbrede risicoanalyse voor het grijpen hebben liggen.

 

 

 

 

 

 


Wie is wie?

Aad Goudriaan (48) heeft een verleden in de offshore industrie en kwam in 1987 in dienst van DAF. Hij was ondermeer verantwoordelijk voor de verkooporganisatie in Groot-Brittannië en als directielid voor operations. Vanaf juni 2004 is hij president-directeur.

Prof. dr. Bart Vos (44) studeerde technische bedrijfskunde in Eindhoven en promoveerde in 1993. Hij was twee jaar in dienst van PricewaterhouseCoopers. In 2003 kreeg hij zijn benoeming als bijzonder hoogleraar inkoopmanagement aan de Universiteit van Tilburg. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1. Aad Goudriaan over rust op de werkvloer

 


2. Bart Vos over de druk van de concurrentie

 


3. Aad Goudriaan over make or buy

 


4. Bart Vos over karikaturen van Lopez

 


5. Aad Goudriaan over veiligheidsvoorraaden

 


6. Bart Vos over interne verkokering

 

 

[fotoalbum]

 

 

Lees hier het interview zoals dat is gepubliceerd in vakblad Logistiek

Reageer op dit artikel