artikel

Princess heeft direct inzicht in bedrijfsvoering met nieuw ERP

Supply chain

Princess heeft direct inzicht in bedrijfsvoering met nieuw ERP
Princess heeft direct inzicht in bedrijfsvoering met nieuw ERP

Princess Household Appliances, bekend van kleine huishoudelijke producten, heeft de bedrijfsvoering in de verschillende vestigingen in Nederland, België en China gesynchroniseerd. Dit is gebeurd door de implementatie van een nieuw ERP-systeem van softwareleverancier Unit 4 Agresso.

Princess Household Appliances, bekend van kleine huishoudelijke producten, heeft de bedrijfsvoering in de verschillende vestigingen in Nederland, België en China gesynchroniseerd. Dit is gebeurd door de implementatie van een nieuw ERP-systeem van softwareleverancier Unit 4 Agresso.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Princess Household Appliances   Leverancier/dienstverlener: Unit 4
Plaats: Breda  
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Groothandel   Datum ingebruikname:
Productnaam: Agresso Wholesale  

Met het pakket Agresso Wholesale van Unit 4 Agresso kan ook de logistieke en administratieve afhandeling van inkooporders worden geoptimaliseerd. Door de inzet van het ERP-systeem heeft Princess een totaaloverzicht van alle relevante gegevens om de juiste producten aan de juiste klanten te leveren. Daarnaast kunnen diverse bestelscenario’s worden doorlopen voor optimalisatie van het bestelproces.

  

Weinig maatwerk
“We hebben gekozen voor Agresso Wholesale omdat veel van onze dagelijkse handelingen in de software zijn verwerkt. Als er iets verandert dan is dit betrekkelijk eenvoudig in de software te wijzigen”, aldus Joost Gielen, algemeen directeur Princess. “Voordeel hiervan is dat de hoeveelheid maatwerk tot een minimum wordt beperkt. Verder is het voor ons heel belangrijk dat de bedrijfsprocessen geen merkbare hinder ondervinden tijdens de implementatie van Agresso Wholesale. Dit is gelukt, er hebben zich bijvoorbeeld geen bevoorradingsproblemen voorgedaan.”
  

Voorraadlijsten
“Overigens verandert onze manier van werken niet door het nieuwe ERP-systeem”, benadrukt Gielen. “Ondanks de toegenomen mogelijkheden blijven we met voorraadlijsten werken die we elke dag uitdraaien. Deze werkwijze is immers een bewezen succes. Onze klanten hechten er waarde aan. Hieruit blijkt dat het ERP-pakket zich aan ons aanpast en dat wij ons niet hoeven aanpassen aan het systeem.”

 

Lees ook:

Groothandels besparen kosten door beter voorraadbeheer (nieuws, juli 2007)

Reageer op dit artikel