artikel

Alliance Boots bespaart miljoenen met voorraad-software Manhattan

Supply chain

Alliance Boots bespaart miljoenen met voorraad-software Manhattan
Alliance Boots replenishment

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Alliance Boots   Leverancier/dienstverlener: Manhattan Associates Plaats:   Branche:   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype:   Datum ingebruikname: Productnaam:   Alliance Boots, een Britse farmacieketen, bespaarde met de Manhattan Associates Integrated Planning-oplossing in het Verenigd Koninkrijk in het eerste jaar dertig miljoen euro. De Integrated Planning Solution, een supply chain initiatief, is vergelijkbaar met het replenishment […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Alliance Boots   Leverancier/dienstverlener: Manhattan Associates
Plaats:  
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype:   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

Alliance Boots, een Britse farmacieketen, bespaarde met de Manhattan Associates Integrated Planning-oplossing in het Verenigd Koninkrijk in het eerste jaar dertig miljoen euro. De Integrated Planning Solution, een supply chain initiatief, is vergelijkbaar met het replenishment systeem dat Albert Heijn gebruikt.

Alliance Boots, een samenvoeging van de bedrijven Alliance UniChem Plc en beauty Group, implementeerde dus de Demand Forecasting en Replenishment componenten van de Manhattan Associates Integrated Planning Solutions. De resultaten die Alliance Boots in negen maanden behaalde met de supply chain oplossing waren positief genoeg om te besluiten om het project dat tot dusverre alleen in het Verenigd Koninkrijk was uitgevoerd ook in Frankrijk, Italië, Spanje, Turkije, Nederland en Noorwegen uit te rollen. In het verenigd Koninkrijk werd een ROI behaald van negen maanden.

 

Replenishment

Twee jaar geleden werd besloten dat de Europese logistiek van de groothandelsdivisie van Alliance Boots op de schop moest. De vervanging van het eigen replenishment systeem was één van de centrale aspecten van het project. Vraagvoorspelling in combinatie met replenishment was volgens het bedrijf nodig om de juiste voorraadbalans te vinden die weer nodig is om een bepaald gewenst serviceniveau te bereiken, zodat gebruikers (lees winkels) begrijpen wat ze moeten bestellen, hoeveel ze moeten bestellen en hoe ze moeten bestellen. Als ze dit doorhebben, verkleinen ze daarmee onder andere de voorraad en vergroten ze de serviceniveaus door de distributie van reservevoorraad te optimaliseren, onnodige out-of-stock situaties te verminderen. In totaal kent Alliance Bots een 70.000 productlijnen met 384.000 SKU’s. Het bedrijf opereert in 14 landen en heeft 380 warehouses die 125.000 apotheken, ziekenhuizen en gezondheidscentra beleveren.

 

Lees ook: Roger & Roger stelt livegang uit (WMS, 11 oktober 2006)

 

Verder: Tesco.com krijgt inzicht in supply chain (6 oktober 2006)

Reageer op dit artikel