nieuws

JLN en NHTV starten talent programma

Sociale innovatie 1736

JLN en NHTV starten talent programma

Jong Logistiek Nederland  en NHTV Executive Education gaan samenwerken in een nieuw Talent Development Programma. Dit programma is gericht op jonge, talentvolle logistici in de logistieke dienstverlening en supply chain management. Met de samenwerking willen beide partijen bijdragen aan de schaarste aan logistieke professionals in de sector. 

Er is een tekort aan logistiek managers, supply chain managers en planners. Dat terwijl er wel veel vraag is. Om in te spelen op deze schaarste hebben JLN en NHTV Executive Education de handen ineen geslagen en een programma ontwikkeld om talentvolle medewerkers van logistieke bedrijven op te leiden en te behouden voor de sector.

Stevig platform voor loopbaan

“De samenwerking met NHTV Executive Education is voor JLN belangrijk jonge logistiek professionals een stevig platform voor hun loopbaan te bieden in deze snel veranderende wereld”, aldus Stefan Kleijngeld, voorzitter Jong Logistiek Nederland. In deze tijd is het volgens Kleijngeld nodig om continu in jezelf te blijven investeren. “Voor logistici betekent dit dat er elke dag weer moet worden gepresteerd en tegelijkertijd ook geïnnoveerd moet worden. Niet alleen je werk goed doen maar ook buiten de huidige kaders denken en je prestatie met de buitenwereld delen.”

Mix inhoud en persoonlijke competenties

Het talent programma van JLN en NHTV bestaat uit een mix van inhoudelijke ontwikkelingen en trends en het ontwikkelen van persoonlijke competenties in leiderschap. Daarnaast werken de deelnemers tijdens het programma aan een case uit hun eigen organisatie. Hiermee wordt de theorie direct aan de praktijk gekoppeld. Leden van JLN krijgen een korting van 10 procent op de programmaprijs.

Investeren in medewerkers

Het programma moet een uitgelezen mogelijkheid vormen voor talentvolle professionals om zich in korte tijd een aantal basisvaardigheden op het gebied van management van logistiek bedrijven tot zich te nemen. “Gegeven de schaarste op de arbeidsmarkt biedt dit ook bedrijven een unieke mogelijkheid te investeren in hun medewerkers”, zegt Gerard Rademakers, programmamanager NHTV Executive Education. “Wij zijn verheugd met het partnership met Jong Logistiek Nederland. Dit is bij uitstek de partij om dit doel mee te realiseren.”

Reageer op dit artikel