nieuws

Vos Logistics draait goed 2018

Logistieke dienstverlening 2607

Vijf kopstukken uit de Nederlandse logistiek zijn door Roelof Hemmen aan de tand gevoeld in het radioprogramma BNR’s Big Five. Waaronder logistieke reus Vos Logistics in de persoon van ceo Frank Verhoeven en kleinduimpje – maar wel 100% zero emissie – Marie José Baartmans van Breytner.

Vos Logistics draait goed 2018

Radiopresentator Roelof Hemmen heeft de ceo van de nummer 7 van de Top 100 logistiek dienstverleners 2018, Vos Logistics, op de korrel in zijn radioprogramma Big Five waarin hij vijf belangrijke spelers in een bepaalde markt of dossier onderwerpt aan een 45 minuten durend radio interview. Dit keer is het de beurt aan ceo Frank Verhoeven.

Groei in logistieke dienstverlening

Een aantal jaren terug maakte het bedrijf uit Oss een roerige periode door en werd het teruggeworpen op de key activiteit: internationaal wegtransport. In het interview geeft Verhoeven te kennen dat de tak logistieke dienstverlening nu weer groeiende is. De verhouding is nu tweederde wegtransport en eenderde logistieke dienstverlening waarbij de laatste groeit. Verhoeven gaat verder in op onderwerpen als innovatie en duurzaam transport. Ook het werken met Poolse en Roemeense chauffeurs en de negatieve teneur als het gaat om schijnconstructies komt aan bod.

Luister hier de podcast met Frank Verhoeven terug:


De andere vier hoofdrolspelers in de Big Five van de Logistiek zijn Liesbeth Kaashoek, directeur pakketten bij PostNL, Dinalog-directeur Albert Veenstra, Douane-directeur Nanette van Schelven en Marie José Baartmans, directeur van Breytner.

Luister hieronder de podcasts van Kaashoek, Veenstra, Schelven en Baartmans terug.

 

Liesbeth Kaashoek, PostNL

Door de groei van de e-commerce heeft Liesbeth Kaashoek de winstgevende tak van het bedrijf onder zich. Een flinke uitdaging met stijgende kosten, razendsnelle digitalisering en veeleisende klanten. Wat is haar koers?

Nanette van Schelven, Douane

Ze staat voor een van de grootste uitdagingen van haar carrière. Als directeur van de Douane heeft Nanette van Schelven een grote rol in een optimaal verloop van de Brexit. Daarnaast moet de Douane mee in alle innovatie die in logistiek Nederland in volle gang is.

Albert Veenstra, Dinalog

Als directeur van Dinalog, Dutch Institute for advanced logistics, brengt Albert Veenstra wetenschap, bedrijfsleven en overheid samen om de toppositie van Nederland in de logistiek te waarborgen. Waar zitten volgens hem de knelpunten en welke slimme oplossingen staan op stapel?

Marie José, Breytner

Disruptor en kleinduimpje in de conservatieve transportsector. Maar de vloot van haar transportbedrijf Breytner is wél volledig zero emissie. Daarom staat zij voor de toekomst in BNR’s Big Five van de Logistiek.

Reageer op dit artikel