nieuws

Logistieke operatie Boeing Corendon levert spectaculaire beelden op

Logistieke dienstverlening 1806

Op de A9 was in nacht van vrijdag op zaterdag niet één auto te bekennen. Alles werd in gereedheid gebracht voor een spectaculaire logistieke operatie. Een Boeing van Corendon werd geplaatst naar de tuin van het Corendon hotel in Badhoevedorp.

Logistieke operatie Boeing Corendon levert spectaculaire beelden op

De Boeing 747 van luchtvaartmaatschappij Corendon een grote oversteek op de A9 wat bijzondere beelden opleverde. Het voormalige passagiersvoertuig wordt een experience-center.

Drie nachten speciaal transport

Het transport, dat werd uitgevoerd door logistiek dienstverlener Mamoet, duurde in totaal drie nachten. Lantaarnpalen en vangrails zijn tijdelijk weggehaald en boeren zijn schadeloos gesteld omdat het vliegtuig door hun weiland moest.

De organisatie van het transport was niet eenvoudig, zegt Job Hoekstra, projectmanager bij Corendon tegen NOS.nl. “We hebben met 22 instanties gesproken, zoals gemeenten en Rijkswaterstaat. Maar we moesten ook afspraken maken met verschillende boeren, omdat het vliegtuig door hun weilanden verplaatst werd.”

De Boeing 747 moest 17 sloten, bruggen en de A9 over en de weilanden van 15 boeren doorkruisen.

 

Bekijk ook: Spectaculair vervoer bommenwerper in Rotterdam

Reageer op dit artikel