nieuws

Kuehne+Nagel wil transport uitbesteden

Logistieke dienstverlening 6796

Logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel onderzoekt de uitbesteding van zijn transport. Het gaat om het nationaal transport van FMCG in de vestigingen Veghel, Tiel en Utrecht.

Kuehne+Nagel wil transport uitbesteden

Kuehne+Nagel wil zijn binnenlandse transportactiviteiten uitbesteden aan een externe vervoerder.  Daarover worden met diverse partijen gesprekken gevoerd, zo blijkt uit een interne mededeling die in het bezit is van BD.nl, meldt het dagblad. De logistieke dienstverlener bevestigt de overweging, maar stelt ook dat het enkel een voornemen is.

Informatiebijeenkomst

HR-directeur Annemieke van Spanje van Kuehne + Nagel tegenover BD.nl: ‘Wij zijn een bedrijf dat breed actief is en kijken naar hoe we de focus in de toekomst moeten leggen. Het bevindt zich nog in de onderzoeksfase.”

Zie ook
Tenderen: 7 tips voor verladers en logistiek dienstverleners

 

Caroline Tjan, woordvoerder: “We willen graag transparant zijn naar iedereen toe, vandaar dat we nu al iedereen inlichten, ook al, en dat wil ik benadrukken, is er nog geen enkele beslissing gevallen. We onderzoeken de mogelijkheden tot uitbesteding en hebben daarom belanghebbenden geïnformeerd en uitgenodigd om mee te denken”, stelt ze tegenover TTM.nl
Waarom Kuehne+Nagel zijn transport wil uitbesteden en wat dit het bedrijf moet opleveren, is nog onbekend. De woordvoerder heeft nog niet gereageerd op de vragen van Logistiek.nl

Het plan baart zo’n honderd chauffeurs van Kuehne + Nagel grote zorgen, Zij vrezen voor hun baan, meldt het Brabants Dagblad. Een definitieve beslissing over de uitbesteding wordt in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar verwacht.

Reageer op dit artikel