nieuws

Almere: stad met diverse vestigingsmogelijkheden

Logistieke dienstverlening 866

Almere is een jonge stad, die verrast. Een stad waar experimenteren en ruimte grote waarden zijn. Het biedt diverse vestigingsmogelijkheden voor logistieke bedrijven.

Almere: stad met diverse vestigingsmogelijkheden

In slechts 40 jaar is Almere met meer dan 200.000 inwoners gegroeid tot de zevende stad van Nederland. Almere heeft in die korte tijd haar enorme potentieel en vitaliteit gedemonstreerd. Bovendien is Almere een ondernemende en innovatieve stad met meer dan 16.700 bedrijven en instellingen.

De stad heeft een talentvolle en goed opgeleide beroepsbevolking evenals een goede infrastructuur, een goede bereikbaarheid en prachtige unieke natuur- en recreatiegebieden. Om te studeren hoeven Almeerders hun stad ook niet te verlaten. Windesheim Flevoland en Aeres Hogeschool Almere bieden uitdagende hbo-opleidingen. Er zijn bovendien twee internationale scholen in Almere.

Vestigingsmogelijkheden

Almere biedt ondernemers vestigingsmogelijkheden om te ondernemen onder de rook van Amsterdam in een stad waar innovatie en durf eerder norm dan uitzondering is. Er wordt de komende jaren fors geïnvesteerd in een stevige economische ontwikkeling met een focus op een versterkte profilering binnen de MRA. Almere groeit de komende jaren door tot de vijfde stad van Nederland. Een groene, duurzame en levendige stad.

 

Lees ook
‘Almere-Lelystad is een logistieke hotspot in wording’

 

Dit betekent ook aandacht voor de infrastructuur. Samen met het Rijk en de Provincie Flevoland investeert Almere in zowel de stad als de verbinding met de regio, op korte termijn, maar zeker ook op de lange termijn.

Floriade 2022

Het thema Growing Green Cities staat centraal in de ontwikkeling van Almere, met als hoogtepunt de Floriade in 2022. Met Growing Green Cities draagt Almere bij aan oplossingen voor vraagstukken rondom voeding, de groene omgeving, energieproductie en gezondheid.

Internationaal, in de gesprekken ondre andere met andere steden, praten we over Feeding, Greening, Energizing en ‘Healthying’. Growing Green Cities gaat dus over meer dan alleen het groen. Het gaat om het groeien naar een groene, gezonde stad met ruimte voor nieuwe en innovatieve ideeën en kansen voor iedereen

 

Lees ook 
PostNL bouwt sorteercentrum in Almere

 

Op het toekomstige Floriadeterrein verschijnt binnen een aantal jaren de Flevo Campus. Dat wordt een plek waar onderzoeksinstituten, (universiteiten, hbo en mbo) en het bedrijfsleven samen komen om onderzoek te doen en te innoveren op het gebied van allerhande thema’s rond Mondiale voedselvraagstukken. www.floriade.nl

Almere-Lelystad: Logistieke hotspot in wording

De noordvleugel van de randstad -waar Almere deel van uitmaakt- blijft onverminderd belangrijk voor Nederland. Daarom werkt Almere samen met Amsterdam en regionale partners aan de versterking hiervan. Op logistiek gebied werkt Almere nauw samen met Lelystad om Flevoland als logistieke hotspot verder te ontwikkelen.

Bedrijvenpark Stichtsekant

Zowel het openbaar gebied als de bedrijfspanden op Stichtsekant voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Toch zijn de grondprijzen aantrekkelijk en door middel van flexibele verkaveling van het terrein wordt vraaggericht ingespeeld op de wensen van bedrijven. Bedrijvenpark Stichtsekant is direct gelegen aan de A27 en mede daardoor, ook voor XXL warehousing, een uitstekende vestigingsplaats voor logistieke bedrijven.

Dit artikel is gesponsord door  Almere.

Reageer op dit artikel