nieuws

Neele-Vat neemt Oostvogels Groep over

Logistieke dienstverlening 1862

Logistiek dienstverlener Neele-Vat neemt familiebedrijf Oostvogels Groep over. Oostvogels heeft vestigingen in Breda en Meer over. Met deze overname versterkt Neele-Vat – dat vooral vestigingen heeft in de regio Rotterdam – naar eigen zeggen zijn positie in distributie, opslag en verpakken in de food, feed en chemie industrie.

Neele-Vat neemt Oostvogels Groep over

Met deze overname krijgt Neele-Vat er bovendien 70.000 vierkante meter opslagruimte bij, inclusief silo-opslag voor droge en natte bulk. Logistiek dienstverlener Oostvogels, met 165 medewerkers, blijft onder eigen naam binnen de Neele-Vat groep opereren.

Management Oostvogels blijft aan

Het management van het familiebedrijf uit Breda blijft aan en de overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Eigenaren Edwin en Claudia Oostvogels zeggen in een reactie dat hun bedrijf toegevoegde waarde kan bieden aan Neele-Vat vanwege de strategische vestigingslocaties, verpakkingsmogelijkheden en de marktpositie in de feed, food en chemicaliën industrie.

Neele-Vat: klanten in zuiden beter bedienen

Volgens Cuno Vat sluiten de activiteiten van Neele-Vat en Oostvogels goed op elkaar aan. “We voegen in een krappe markt capaciteit toe voor distributie, warehousing en silo-opslag. Verder halen we kennis binnen over activiteiten als afvullen en verpakken. Door de ligging in Hazeldonk en Meer, zijn we beter in staat klanten te bedienen in het zuiden van de Benelux en klanten die hun goederen aanvoeren via Antwerpen.”

Neele-Vat: omzet van 250 miljoen euro

Na deze overname heeft Neele-Vat Logistics – op plaats 25 in de laatste editie van de Top 100 Logistiek Dienstverleners – 800 medewerkers in dienst, 20 vestigingen in 9 landen, 200.000 vierkante meter magazijnruimte en een omzet van 250 miljoen euro.

Reageer op dit artikel