nieuws

Logistieke dienstverlener moet 160.000 euro boete betalen

Logistieke dienstverlening 4446

Een Limburgse logistieke dienstverlener moet definitief een boete van 160.000 euro betalen. Het bedrijf heeft in 2013 twintig Roemeense chauffeurs laten rijden zonder een zogeheten tewerkstellingsvergunning. Die was toentertijd verplicht voor Roemenen.

Logistieke dienstverlener moet 160.000 euro boete betalen

Het beboete bedrijf is Wetron dat vestigingen heeft in Weert en Tegelen. Een Roemeense zusteronderneming krijgt een even hoge boete. De chauffeurs waren in dienst van dat bedrijf, ze reden in Nederland op vrachtwagens van Wetron.

Invallen bij Wetron

De zaak loopt al sinds 2013. Toen constateerde de Inspectie SZW dat het bedrijf in overtreding was. De inspecteurs van de ministeries deden in 2013 en 2014 twee keer een inval bij Wetron. Aanleiding waren een zogeheten ‘boeterapport’, klachten en uitkomsten van weginspecties.

De ondernemingen kregen in 2015 een boete van 240.000 euro, maar gingen daartegen in beroep, tot aan de Raad van State. Paul Maas, directeur van Wetron heeft altijd ontkend de regels te overtreden. “Wat andere collega’s doen moeten ze zelf weten maar wij bedienen ons niet van dit soort praktijken”, aldus Maas in 2015. Tevergeefs. De hoogste bestuursrechter heeft de boete definitief in stand gelaten. De boete valt lager uit dan in 2015 omdat het wettelijke boetebedrag per overtreding (chauffeur)in de loop der jaren is teruggebracht van 12.500 euro naar 8.000 euro.

 

Reageer op dit artikel