nieuws

Kuehne + Nagel hint op overname Panalpina

Logistieke dienstverlening 2342

Logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel heeft zijn oog laten vallen op concurrent expediteur Panalpina. In een interview met de Zwitserse krant Finanz & Wirtschaft heeft Kuehne + Nagel CEO Detlef Trefzger aangegeven dat hij een overname overweegt van de veel kleinere expediteur die op dit moment te maken heeft met een revolte onder zijn aandeelhouders.

Kuehne + Nagel hint op overname Panalpina

In het bewuste interview stelde Trefzger afgelopen zaterdag dat hij ‘altijd bereid is om te praten’ en niet bang is om grote overnames te doen. Hij stelde daarbij wel als voorwaarde dat zo’n samengaan alleen met instemming van beide partijen gerealiseerd kan worden en niet via een vijandige overname.

Onrust onder aandeelhouders

In een reactie op het interview laat een woordvoerder van Panalpina aan persbureau Reuters weten dat de logistiek dienstverlener onafhankelijk blijft ondanks dat het bedrijf op dit moment te maken heeft met een revolte onder zijn aandeelhouders die vinden dat de prijs van het aandeel veel te laag is.

Panalpina zelf overnames verrichten

Ook stelt de woordvoerder dat de strategie van Panalpina er juist op gericht is om zelf overnames te doen in wat hij noemt de zwaar gefragmenteerde logistieke sector. “We zijn nu in een goede positie om ons wereldwijde platform nog beter te benutten. Bovendien zijn er groot aantal interessante mogelijkheden om onze marktpositie te verbeteren.”

‘Alle opties overwegen’

Tegenover Reuters wil de woordvoerder niet bevestigen of Panalpina is benaderd door Kuehne + Nagel hij voegde daaraan toe dat het management altijd alle opties zal overwegen en bekijken in het belang van alle aandeelhouders.

Bestuursvoorzitter Panalpina stapt op

Panalpina staat desalniettemin onder grote druk van zijn aandeelhouders nadat de prijs van het aandeel dit jaar met 13 procent inzakte. Dat heeft er toe geleid dat topman Peter Ulber vorig week bekend heeft gemaakt dat hij volgend jaar mei vertrekt. Zijn besluit volgt onder andere door druk van de activistische Zweedse aandeelhouder Cevian dat een belang van 12,3 procent heeft in Panalpina. De Zweden beschuldigen bestuursvoorzitter Ulber ervan dat hij overname gesprekken blokkeert.

 

Reageer op dit artikel