nieuws

DHL nieuwste business model neemt grote vlucht

Logistieke dienstverlening 1403

DHL Supply Chain stort zich op een nieuwe business tak. De Duitse dienstverlener gaat de ‘ground handling’ activiteiten van easyJet op de luchthavens van Manchester en Bristol verzorgen. Vorig jaar verwierf DHL zijn eerste ‘ground handling’ opdracht op Londen Gatwick.

DHL nieuwste business model neemt grote vlucht

DHL wordt vanaf februari 2019 verantwoordelijk voor de ground handling operatie van easyJet op Bristol en Manchester Airport. DHL krijgt de verantwoordelijkheid over de bagageafhandeling van aankomende en vertrekkende vluchten van de Britse prijsvechter.

DHL Gatwick Airport

Dit houdt onder meer in: sorteren van bagage, boarding gate-rangschikking, laden en lossen van vliegtuigen en klantenservice. De nieuwe contracten volgen ruim een jaar nadat DHL zijn eerste stappen in ground handling zette op Londen Gatwick Airport. November 2017 nam DHL de easyJet activiteiten over van Menzies.

Efficiency verbetering

Martin Willmor, Managing Director van DHL Supply Chain voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland is ‘erg trots’ op de veranderingen die zijn bedrijf heeft aangebracht in London Gatwick en de resultaten die zijn behaald. DHL heeft met name de efficiency en motivatie van werknemers verbeterd wat heeft geresulteerd in een betere klantervaring: “Alberto Santamarta van easyJet: “We zijn heel blij met de ontwikkeling van het DHL-partnerschap op London Gatwick. Het team heeft waardevolle veranderingen doorgevoerd die de ervaring voor onze klanten en onze punctualiteit hebben verbeterd.”

 

 

dhl

 

 

Uitbreiding naar Europa

De twee nieuwe deals in Manchester en Bristol onderstrepen de tevredenheid van easyJet. Voor DHL is dit een bevestiging van een potentieel nieuw businessmodel. Hoewel DHL zich eerst gaat focussen op het Verenigd Koninkrijk, wil het bedrijf zijn service overhevelen naar het vaste land van Europa en mondiaal.

Logistiek proces

Willmor is niet verbaasd over het succes van het nieuwe businessmodel: “Uiteindelijk is ground handling een logistiek proces met vergelijkbare, tijdkritische bedreigingen die we in de retail sector hebben. Voor deze operatie hadden we alleen extra machines nodig om vliegtuigen te kunnen beladen en te duwen. Wij gebruiken hiervoor de expertise van DHL Express.” De ground handling deals is een opsteker voor de Britse DHL supply chain tak. Vorig jaar beleefde DHL een supply chain drame met KFC.

Reageer op dit artikel