nieuws

Kuehne + Nagel past blockchain toe in eigen systeem

Logistieke dienstverlening 1713

Logistiek dienstverlener Kuehne+Nagel heeft voor het eerst blockchain technologie toegepast in een eigen systeem. Het gaat om de VGM Portal, een systeem dat het gewicht van een container bijhoudt en 800.000 transacties per maand verwerkt.

Kuehne + Nagel past blockchain toe in eigen systeem

Alle informatie die in het systeem wordt ingegeven, is voortaan vastgelegd voor de hele supply chain. Blockchain zorgt ervoor dat data makkelijker uitgewisseld kan worden met andere partijen. Nu vergemakkelijkt het gebruik van blockchain-technologie de gegevensuitwisseling tussen de verschillende partners.

Blockchain in de praktijk

“De lijst met mogelijkheden voor blockchain in de logistiek is lang, maar er zijn nog maar weinig concrete toepassingen”, zegt Martin Kolbe, Chief Information Officer bij Kuehne + Nagel. “De eigen ontwikkelde VGM Portal-oplossing stelt ons in staat echte hands-on ervaring op te doen met blockchain-technologie in een productieomgeving en met een groot aantal transacties. Onze klanten profiteren van deze fraudebestendige oplossing voor informatie-uitwisseling met derden met verbeterde efficiëntie en hogere transparantie.”

 

Lees ook over de blockchain praktijkervaringen van Koopman Logistics

 

Waardevolle kennis opdoen voor andere blockchain-applicaties

Kuehne + Nagel neemt deel in verschillende blockchain-projecten met klanten, leveranciers en overheidsinstanties die zich bezig houden met uitdagingen voor de industrie in verschillende domeinen. Kolbe: “Het volledige potentieel van blockchain alleen kan worden benut wanneer we samenwerken met zakelijke partners. Onze betrokkenheid bij een consortium dat zich bezighoudt met de digitalisering van bill of ladings voor zeevracht is het beste voorbeeld. De inzet van blockchain in onze VGM Portal in een operationele omgeving met een hoog volume levert waardevolle kennis en expertise op voor de ontwikkeling van gezamenlijke blockchain-applicaties.”

Reageer op dit artikel