nieuws

Kloosterboer getroffen door grote brand (update)

Logistieke dienstverlening 2278

Bij Kloosterboer in Vlissingen heeft donderdag een grote brand gewoed. Een vrieshuis inclusief productieruimte is als gevolg van de brand onherstelbaar beschadigd. Er viel 1 zwaargewonde bij de specialist in koel- en vriesopslag.

Kloosterboer getroffen door grote brand (update)

Bij de brand raakte een elektricien gewond. Kortsluiting door werkzaamheden is de oorzaak van de grote brand, meldt Omroep Zeeland.  Naast 1 gewonde gingen 2 grote opslagloodsen in vlammen op.

Tijdelijk opvang veertig medewerkers

Naast de gewonde elektricien zijn ook enkele andere mensen nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd. Ze bleken in orde te zijn. Zo’n veertig andere medewerkers van Kloosterboer werden tijdelijk opgevangen bij een bedrijf in de buurt.  De brand ontstond rond 14.00 uur. Om 23.15 werd het sein brandmeester gegeven.

 

 

Logistieke gevolgen

De loodsen op het terrein waar de brand woedde biedt ruimte voor 1.700.000 m3 aan gekoelde voedingsmiddelen. In de 2 loodsen die zijn afgebrand werd onder meer fruitconcentraat opgeslagen. Ook koelapparatuur is verloren gegaan. Wat de exacte schade en logistieke gevolgen zijn voor Kloosterboer is nog niet bekend.

Kloosterboer maakt balans schade op

UPDATE: De logistiek dienstverlener verklaart afgelopen vrijdag op de eigen website dat momenteel de balans wordt opgemaakt van de ontstane schade aan gebouwen, terreinen en installaties. “Daarnaast is vanochtend uiteraard alles in het werk gesteld om onze operationele werkzaamheden zo goed als onder de gegeven omstandigheden mogelijk is, te continueren.”

Een vrieshuis onherstelbaar beschadigd

Kloosterboer laat verder weten dat volgens de ingeschakelde experts één vrieshuis inclusief productieruimte als gevolg van de brand onherstelbaar is beschadigd. Naar de omvang van de schade van aangrenzende panden wordt nog onderzoek gedaan. De werkzaamheden aan de Denemarkenweg – de locatie waar de brand uitbrak – zijn afgelopen vrijdag weer hervat. De operationele capaciteit is door de brand nadelig beïnvloed. “Wij doen er alles aan de gevolgen voor onze klanten zo beperkt mogelijk te houden”, aldus Kloosterboer.

Reageer op dit artikel