nieuws

DL Logistics start campagne voor meer vrouwen in logistiek

Logistieke dienstverlening 1523

DL Logistics start campagne voor meer vrouwen in logistiek

De logistieke sector staat bekend als een mannenwereld. Hoog tijd om daar iets aan te veranderen, vindt logistiek dienstverlener DL Logistics Group uit Bodegraven. Het bedrijf startte daarom de campagne ‘Not A Man’s World’.

DL Logistics Group wil meer vrouwen interesseren om te komen werken in de logistiek. “We merken dat er nog steeds veel vooroordelen zijn. Zowel bij mannen als vrouwen”, aldus Pieter Laban, eigenaar van DL Logistics Group. “Vrouwen hebben nog te vaak de indruk dat we dagelijks met zwaar tilwerk bezig zijn. Daarbij vinden sommige mannen nog steeds dat vrouwen niet in de logistiek passen omdat ze niet goed op een heftruck of vrachtwagen zouden kunnen rijden. Onzin natuurlijk, maar het is wel wat je om je heen hoort.”

Video

De campage die Laban initieerde trapt af met deze wervingsvideo. Vrouwen vertellen hierin wat werken in de logistiek inhoudt. Daarnaast verschijnt er binnenkort een serie vlogs over werken in de logistiek, gemaakt door twee vrouwelijke werknemers van DL.

 

 

Lees ook
Kristel is helemaal klaar met hufterig gedrag…

 

 

Positieve dynamiek op werkvloer

“Logistiek is een prachtig vak dat flink in de lift zit. We blijven de komende jaren behoefte hebben aan logistieke toppers die uitblinken in plannen, leidinggeven, verkopen, vervoeren, inpakken, ompakken en andere value added services”, aldus Laban. “Bij alles kan het werk zowel door mannen als vrouwen uitgevoerd worden. We hebben geen typische mannenfuncties in ons bedrijf. Bovendien willen we graag het aandeel vrouwen in het bedrijf vergroten, omdat bewezen is dat dit zorgt voor een positieve dynamiek op de werkvloer en bedrijfscultuur.”

We hebben geen typische mannenfuncties in ons bedrijf

#notamansworld

DL roept op om berichten te delen en te voorzien van de hashtag #notamansworld. Laban: “We willen dat dit een populaire hashtag gaat worden de komende tijd. Vrouwen verdienen het om in het logistieke zonnetje gezet te worden. Logistiek is nu misschien nog een mannenwereld, maar onze deur staat wagenwijd open om hier verandering in te brengen.”

Lees ook: Nieuw onderzoek over baankansen vrouwen in de logistiek

 

Reageer op dit artikel