nieuws

Picnic ontpopt zich tot logistieke dienstverlener via Wehkamp

Logistieke dienstverlening 1862

Online supermarkt Picnic gaat de retourzendingen van Wehkamp ophalen. Vandaag start in Amersfoort een proef waarbij klanten van Picnic hun Wehkamp-retouren kunnen meegeven aan de boodschappenbezorger.

Picnic ontpopt zich tot logistieke dienstverlener via Wehkamp

De samenwerking tussen Picnic en wehkamp is de eerste in zijn soort: meerdere complexe logistieke stromen en ict-systemen zijn op elkaar aangesloten. Hiermee ontpopt Picnic zich meer en meer tot logistieke dienstverlener. Een rol die het bedrijf al langer nastreeft. De online supermarkt overweegt op te treden als dienstverlener voor andere e-commerce bedrijven, zei Daniel Gebler, chief technology officer van Picnic vorig jaar tijdens een bijeenkomst. Gebler is 1 van de sprekers tijdens de WMS Dag 2018.

Nieuwe dc’s

Toen werd die ambitie nog afgedaan als ‘gedachte’ door het bedrijf. Enkele maanden later is die gedachte ingeruild tot werkelijkheid. “Onze elektrische bezorgwagentjes komen iedere week bij een kwart van de Amersfoortse gezinnen aan de deur”, aldus Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic. “Het is dus makkelijk en duurzaam om de retourpakketjes van Wehkamp mee te nemen en het effect is enorm. Meer gemak, minder CO2-uitstoot en minder busjes in de wijk.”

 

 

Lees ook
‘Let op Picnic zij snappen het’

Succes Picnic mede dankzij uiterst slim WMS pakket

 

Daarnaast investeert Picnic in magazijnruimte. In Utrecht bouwt het een nieuw distributiecentrum. Ook in Diemen komt er een dc te staan van 10.000 vierkante meter. De proef met Wehkamp is niet de eerste pilot. Vorig jaar startte Picnic met een soortgelijke test met bibliotheekboeken in Houten.

Duurzaamheid

Wehkamp stapt in om de klantenservice te verhogen en duurzamer te worden. Maarten Tibosch, COO van Wehkamp: “De samenwerking met Picnic geeft de klant de keuze om op één moment bestellingen van verschillende aanbieders in ontvangst te nemen. Dat scheelt ontzettend veel tijd en ruimte. In plaats van met meerdere bezorgwagentjes achter elkaar de straat in te rijden, bundelen we dat nu tot een duurzamer en efficiënter geheel.” Wehkamp werkt om diezelfde reden sinds kort samen met Fietskoeriers.

De proef tussen Wehkamp en Picnic begint met retouren, maar beide partijen hebben de ambitie om de samenwerking uit te breiden met de bezorging van Wehkamp-bestellingen.

 

 

Reageer op dit artikel