nieuws

Gefco start samenwerking met Techstars

Logistieke dienstverlening 1323

De Franse logistiek dienstverlener Gefco gaat samenwerken met Techstars, een wereldwijd netwerk dat startende ondernemers en internationale startups helpt. De samenwerking moet Gefco’s strategie ondersteunen om gedeelde innovatie te stimuleren met nieuwe ecosystemen en te investeren in de supply chain van de toekomst.

Gefco start samenwerking met Techstars

De samenwerking geeft de logistiek dienstverlener de kans om de expertise van Techstars op het gebied van ondernemerschap en innovatie en hun kennis van de startup-markt in te zetten voor Gefco’s programma.

Disruptieve businessmodellen

Het bedrijf  denkt dat ze op deze manier met veelbelovende startups aan concrete cases en disruptieve businessmodellen kunnen werken om uiteindelijk grote transformaties binnen de sector aan te jagen. “We zijn erg verheugd om met Techstars samen te werken, een accelerator met een uitmuntende staat van dienst in het helpen groeien van startups. Dankzij onze overeenkomst heeft Gefco een unieke kans om te werken met gedreven ondernemers over de hele wereld en om te investeren in de supply chain van de toekomst. We kijken ernaar uit om te kunnen bijdragen met onze kennis en ervaring en om Techstars’ ondernemende ideeën en creativiteit operationeel toe te passen,” zegt Luc Nadal, voorzitter van Gefco’s Raad van Bestuur. “Bij Techstars streven we ernaar ondernemers te helpen slagen en dat kunnen wij mede dankzij de steun van actieve partners zoals Gefco realiseren,” aldus Scott Gord, General Manager van Techstars. “Gefco zal ondernemers binnen het Techstars netwerk begeleiden en als mentor optreden, vooral via het Techstars Paris mentorship-driven accelerator programma.”

Startups en ondernemers kansen bieden in pilots

Daarnaast zal Gefco ondernemers de kans bieden om pilots op te zetten in geselecteerde landen en ze voorzien van middelen om ideeën te testen. Ook roept de logistieke dienstverlener startups op om zich actief te melden. Zoals bedrijven die zich bezighouden met route optimalisatie of block chain software. Of nieuwe slimme trackers en connected sensors die kunnen leiden tot nieuwe diensten of verbeterde operationele efficiëntie. Gefco werkt ook samen met de internationale startup campus Partech Shaker, een plek waar tech-bedrijven van over de hele wereld kunnen groeien onder de beste omstandigheden.

Lees ook: Gefco Benelux opent 3 distributiecentra in Nederland

Reageer op dit artikel