nieuws

Eerste Damco bloktrein uit China arriveert op tijd in Frankrijk

Logistieke dienstverlening 1824

Eerste Damco bloktrein uit China arriveert op tijd in Frankrijk

Logistiek dienstverlener Damco heeft haar eerste bloktrein met goederen voor Decathlon precies op tijd laten aankomen in Frankrijk vorige week.

De trein vertrok op 28 oktober in Wuhan in de Chinese provincie Hubei. De bloktrein kwam op 16 november in Frankrijk aan. Maersk dochter Damco zag de transittijd voor de reis van 10.815 km met precies 20 dagen worden teruggebracht. De koolstofemissies werden ook verminderd met naar schatting 5,2 ton (in vergelijking met luchtvracht van 79,5 ton). Daarmee is de bloktreindienst een duurzaam alternatief voor goederenvervoer door de lucht. “We zijn blij dat we deze oplossing voor Decathlon hebben kunnen samenstellen, en in feite voor de bredere markt, die direct voordelen heeft opgeleverd op logistiek en economisch vlak”, aldus Kasper Krog, hoofd Rail bij Damco.

Bloktrein

Het is de eerste bloktrein, een chartertrein met goederen van één klant, naar Frankrijk die wordt gerund door Damco’s railgoederen team met Maersk Line-containers. Een van de doelstellingen van Damco was om met de bloktrein ervoor te zorgen dat de service bedrijven kan helpen om voorop te blijven lopen en op een veilige en tijdige manier aan hun supply chain-eisen te voldoen.

Decathlon

Philippe Dunand, Global Account Director van Damco’s lifestyle vertical, merkte op: “De komst van de bloktrein laat zien dat we een levensvatbare service hebben die bedrijven kan ondersteunen die op zoek zijn naar meer kosteneffectieve en/of duurzame methoden om hun goederen van China naar Europa te vervoeren. Dit is goed nieuws voor het bedrijfsleven en goed nieuws voor onze klant, Decathlon. We zullen onze inspanningen blijven richten op de ontwikkeling van strategieën en diensten om bedrijven in lifestyle en andere sectoren te ondersteunen.”

Een combinatie van GPS-tracking en dagelijkse rapporten zorgt ervoor dat de klant op de hoogte is van waar de goederen zijn. Decathlon vertrouwde Damco een symbolische doos toe met een staal van de sportartikelen die vervoerd werden als onderdeel van de vertrekceremonie die vorige maand in China werd gehouden. De doos werd overgedragen aan de klant en geopend als onderdeel van de officiële welkomstceremonie die werd gehouden om de veilige aankomst van de goederen te demonstreren.

Damco is van plan om op termijn de bloktrein-service uit te breiden naar meer klanten en marktsectoren.

Lees ook: Damco lanceert interactief supply chain dashboard

Reageer op dit artikel