nieuws

Dachser en Fraunhofer IML werken samen in Enterprise Lab

Logistieke dienstverlening 1027

Dachser en Fraunhofer IML werken samen in Enterprise Lab

Logistiek dienstverlener Dachser gaat met het vooraanstaande Fraunhofer Instituut voor Material Flow en Logistics IML samenwerken bij onderzoekstrajecten Daarvoor is het Dachser Enterprise Lab, dat in Dortmund is gevestigd, opgericht. In dit lab werkt Dachser samen met onderzoekers van Fraunhofer IML aan specifieke R&D projecten.

De onderzoeken richten zich op de Dachser activiteiten op het gebied van wegtransport, luchtvracht en zeetransport. Doel van het team is de gerichte (verdere) ontwikkeling van baanbrekende technologieën voor toepassing in de praktijk.

Toevoegen van kerncompetenties

“Al vele jaren is de samenwerking met tal van universiteiten en ontwikkelingspartners een belangrijke pijler in onze bedrijfsstrategie. Met het ‘Dachser Enterprise Lab’ worden kerncompetenties toegevoegd aan onze interne onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteit en het geeft ons eenvoudiger toegang tot specialisten,” zegt Dachser-CEO Bernhard Simon.

Dachser innovatietempo versnellen

Hij wijst erop dat de Fraunhofer IML beschikt over uitstekende expertise, state-of-the-art laboratoria en een breed scala aan creatieve en gemotiveerde onderzoekers. Simon gelooft dat dit, gecombineerd met de jarenlange ervaring van Dachser’s logistieke deskundigen, het innovatietempo binnen het bedrijf aanzienlijk zal versnellen.

Nieuwe businessmodellen toepassen

Volgens prof. Michael ten Hompel, managing director van Fraunhofer IML, is het ‘Enterprise Lab’ opgezet met als doel onderzoeksresultaten over producten of nieuwe businessmodellen zo spoedig mogelijk praktisch toe te passen. “Door het omarmen van nieuwe en interdisciplinaire vormen van gezamenlijke ontwikkeling, werkende met korte lijnen, kunnen we een hoge mate van uitwisseling realiseren tussen onderzoek en economie.”

Fraunhofer werkt aan innovaties voor Industrie 4.0

Gezamenlijk met bedrijven als BMW, Würth, DB Schenker en sensorproducent Sick werken de onderzoekers van Fraunhofer IML samen in het Enterprise Lab Center in Dortmund aan innovaties voor Industrie 4.0.

 

Reageer op dit artikel