nieuws

Hollander Barendrecht verbetert transportplanning 

Logistieke dienstverlening 2226

Hollander Barendrecht verbetert transportplanning 

Logistiek dienstverlener van Plus Supermarkten, Hollander Barendrecht, heeft geïnvesteerd in een nieuw TMS waarmee de transportplanning van vooral voor de backhauling moet verbeteren.

Na een bezoekje aan de stand van MendriX op de vakbeurs ICT & Logistiek, was Jaco van de Wijdeven van Hollander Barendrecht overtuigd geraakt van de mogelijkheden van MendriX TMS. “De automatische orderinvoer en digitale facturatie voor de backhauling en het transport voor derden vielen in de smaak. Voorheen deden we dit allemaal handmatig.”

Hollander Barendrecht, onderdeel van The Greenery, staat samen met PLUS supermarkten voor de efficiënte inrichting van de supply chain van de retailketen. Met als doel de laagste kosten, maximale kwaliteit en houdbaarheid voor de consument. Het bedrijf belevert alle PLUS winkels in Nederland. Naast de winkeldistributie voert Hollander Barendrecht ook nog backhauling en transport voor derden uit.

Lees ook: ICT & Logistiek: het is tijd voor rigoreuze stappen

Voor de backhauling en transport voor derden was geen transportsoftware beschikbaar. “We hadden een oplossing nodig, waarmee het voor- en na traject van dit transport geautomatiseerd kon worden”, legt Van de Wijdeven uit. “Het inschieten van de orders van de backhauling en het transport voor derden en de facturatie van deze opdrachten, biedt het TMS van MendriX allemaal.”

Handmatig werk verleden tijd

De verdeling bij Hollander Barendrecht is als volgt: 60 procent van het transport besteedt het bedrijf uit, en 40 procent wordt beleverd met het eigen wagenpark van 29 wagens. Van de Wijdeven vertelt dat Hollander Barendrecht een oplossing zocht om juist het ondersteunende gedeelte toe te voegen. “Met het nieuwe TMS zal het vele handmatige werk  tot de verleden tijd behoren.” Daarnaast meent de logistiek dienstverlener dat het aantal fouten ook zeker gereduceerd zal worden, waardoor de klantfacturatie vlotter en beter zal verlopen.

De planning is dat Hollander Barendrecht eind van dit jaar live is met MendriX TMS.

Lees ook: Vrachtwagenchauffeurs eerder thuis door nieuw TMS

Reageer op dit artikel